Beter voor je lichaam en de planeet!

Hier eet je tijdens de week zonder vlees en zuivel

De één zweert er al jaren bij, de ander zet misschien de eerste voorzichtige stappen naar een vegan leven. Tijdens de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel wordt Nederland uitgedaagd om een week lang vlees en zuivel te vervangen voor plantaardige vlees- en zuivelvervangers. Het is niet alleen gezonder voor je lichaam, maar ook beter voor de planeet. Als je deze week geen vlees en zuivel eet, bespaar je 193 liter water en 80 kilometer autorijden! Hier zijn vier hotspots waar je deze week kunt eten zonder vlees en zuivel.

Bar Kantoor in Amsterdam

Midden in het groene Westerpark vind je deze nóg groenere hotspot. Bij Bar Kantoor draait alles om duurzaamheid. Zo staan er tweedehands kantoormeubelen, zoals oude ladekasten en stoelen. Je kunt hier de hele dag terecht voor een vegetarisch(e) of veganistisch(e) ontbijt, lunch, diner of borrel; geen bitterballen en carpaccio dus, maar oesterzwam-wings en knolselderijsteak. Lief zijn voor je lichaam en de natuur smaakte nog nooit zo lekker! Reserveren doe je hier.

NENI in Amsterdam

Dé hotspot voor liefhebbers van de oostmediterrane keuken! Bij NENI serveren ze gerechten uit onder andere Israël en Libanon en waaronder zonder vlees- en zuivel loze gerechten. Verwacht auberginesteaks of de veganistische versie van arayes. Speciaal voor de Week Zonder Vlees & Zuivel legt NENI de nadruk op hun uitgebreide vegan menu, dat je ook gewoon thuis kunt laten bezorgen. Uiteten bij NENI? Drink dan vooral voor (of na) het eten een lekkere cocktail in The Lemonman. Reserveren doe je hier.

Restaurant Kasvio in Leidsche Rijn (Utrecht)

Culinaire hoogstandjes zonder vlees en zuivel vind je bij Restaurant Kasvio in het ecologische cultuurcentrum Metaal Kathedraal in Leidsche Rijn. Bij deze veganistisch hotspot in Utrecht werken de koks met alleen de beste biologische ingrediënten. Het restaurant is donderdag tot en met zondag geopend voor diner en in het weekend ook voor de lunch. Bestel geroosterdebietensoep met zuurkool of bereide oesterzwammen met gerookte tofu en drink hier een biologische wijn bij. Reserveren doe je hier.

Veganees

Bij deze Amsterdamse vegan hotspot serveren ze streetfood uit verschillende Aziatische keukens. Alles is vegan! Denk aan crunchy tempeh, gado gado, samosa’s en korean fried cauliflower. Laat je tijdens deze week eens goed verrassen door de veganistische keuken. Reserveren doe je hier!

ZIE OOK: VIJF ADRESSEN WAAR JE JE GELUK NIET OP KUNT ALS VEGAN