Impress your guests!

Indruk maken tijdens de feestdagen? Serveer dan dit aperitiefje!

Op zoek naar hét perfecte aperitiefje tijdens kerst of op oudejaarsdag? We’ve got your back! Serveer een schaal oesters met een vermoutcocktail en de toon is gelijk gezet. De awardwinnende bartender Nick Vrielink van Fitz’s Bar in Amsterdam creëerde speciaal voor de feestdagen een heerlijke cocktail met Noilly Prat die perfect pairt met oesters. Het enige wat jij hoeft te doen is alle ingrediënten in huis halen en mixen!

De Franse vermout Noilly Prat en oesters zijn een match made in heaven. Beide zijn namelijk gevormd door de zee. In Nederland kun je kiezen uit Noilly Prat Original Dry en Noilly Prat Ambré. Maison Noilly Prat is meer dan 200 jaar geleden opgericht in Zuid-Frankrijk, in het pittoreske vissersdorp Marseillan. De destilleerderij ligt tussen de romantische wijngaarden van de regio en de oesterbedden van Étang de Thau in. Zie je het al voor je? Noilly Prat Original Dry en oesters complementeren elkaar perfect en vormen samen de ideale combinatie om te serveren tijdens de feestdagen. Je kunt de destilleerderij ook bezoeken; eentje voor op je travellist!

Noilly Prat Original Dry wordt gemaakt op basis van een geheim recept uit de negentiende eeuw, met twintig verschillende kruiden en specerijen, waaronder kamille, koriander uit Marokko, sinaasappelen uit Tunesië en vlierbloesem. De Ambré wordt gemaakt met dertien verschillende kruiden en specerijen, zoals rozenknopjes en koriander uit Marokko, kardemom uit India en kaneel uit Sri Lanka. Beide komen ze on the rocks het beste tot hun recht, maar je kunt er ook heerlijk mee mixen. Maak er een dry martini mee, of de cocktail French crèche.

Recept – French crèche 

Nick Vrielink is bartender bij Fitz’s Bar in Amsterdam en dé uitgelezen persoon dus om een cocktail te creëren waarmee je de show steelt tijdens de feestdagen. De cocktail is vernoemd naar de Franse versie van de kerststal: crèche de Noël.

Ingrediënten

  • 40 ml Noilly Prat Original Dry
  • 10 ml rodebitterlikeur
  • 15 ml cognac
  • 10 ml vlierbloesemlikeur
  • Takje rozemarijn
  • Optioneel: Mousserende wijn

Doe alle ingrediënten in een hoog glas met ijs en mix alles door te roeren tot de cocktail goed koud is en garneer met een takje rozemarijn. Wil je de cocktail nog feestelijker maken? Top hem dan af met mousserende wijn. Serveer de cocktail met een schaal oesters. Voor een extra touch doe je een klein scheutje Noilly Prat Original Dry in de schelpjes!

Wil je de cocktail eerst even voorproeven? Dat kan de gehele maand december in Fitz’s Bar! Natuurlijk hebben ze ook heerlijke oesters om erbij te eten.

ZIE OOK: GET INSPIRED: FEESTELIJKE JURKEN VOOR TIJDENS HET KERSTDINER