Saluti

Jouw meest stijlvolle cocktail deze zomer

De spritz is al jaren een enorme hit op terrassen en in cocktailbars. En niet geheel onterecht. De kleurrijke cocktails uit Italië zijn verfrissend lekker, easy to mix, sfeervol om naar te kijken en leveren daardoor de perfecte Instagramplaatjes op. Maar move on over, want er is een nieuwe Italiaanse spritz in aantocht waar je deze zomer onmogelijk nee tegen kunt zeggen; de Campari Spritz. Tijdloos, stijlvol, afkomstig uit modestad Milaan en ook nog eens in de trendkleur van dit moment: rood. Matcht dus perfect met je stylish outfit en smaakt ook nog eens fantastisch. Saluti!

Italianen zijn de koningen van de aperitivo borrel – 19.00 uur om precies te zijn – en weten als geen ander hoe ze moeten spritzen. En wat in Italië werkt, werkt meestal overal. In die zin is het wereldwijde succes van de spritz een no-brainer. Maar wist je dat aan de basis van deze hippe hit-cocktail het iconische, stijlvolle en Italiaanse Campari staat? Campari, al lange tijd een geliefd ingrediënt in een van de top 5 cocktails wereldwijd – de Negroni – is nu ook enorm in opkomst in de kleurrijke spritz. De Campari Spritz welteverstaan! Perfect voor een zomerse aperitivo met vrienden in dolce vita style. 

Van Fellini tot Penelope Cruz

Heel even terug in de tijd. De roots van Campari liggen in het fashionable Milaan waar Gaspare Campari in 1860 een likeur ontwikkelde die zo goed in de smaak viel dat de ingrediënten sindsdien nooit meer zijn aangepast en tot op de dag van vandaag geheim zijn. Niet alleen de verrassende, bitterzoete smaak maar ook de vooruitstrevende reclames van het merk en de sterke link met kunst, fotografie en film zorgden ervoor dat Campari binnen no-time viral ging en wereldberoemd werd. Talloze bekenden verbonden hun naam aan het merk. Zo regisseerde de iconische regisseur Federico Fellini – bekend van de klassieker La Dolce Vita – in 1984 zijn eerste commercial voor Campari, werkten bekende modefotografen als Mario Testino en Michel Comte voor het Italiaanse merk en verschenen oneindig veel bekende acteurs in Campari’s commercials zoals Kelly LeBrock, Salma Hayek Eva Mendes, Jessica Alba, Olga Kurylenko, Benicio del Toro, Penelope Cruz, Kate Hudson en Clive Owen. Je bevindt je dus in goed gezelschap deze zomer als je op het terras aan je Campari nipt. 

Stijlvolle zomercocktail

Fast forward naar dit seizoen, waar Campari Spritz een cocktail is om deze zomer stijlvol mee te shinen. Zowel op het terras als thuis met vrienden en familie. De Spritz is low alcohol, gemakkelijk te mixen dus easy does it. Campari, licht kruidig en bitterzoet van smaak vormt de basis, prosecco zorgt voor bruis en body, het geheel wordt afgetopt met bruiswater en bekroond met een schijfje sinaasappel. Wil je de spritz samen met je vrienden mixen? Pak dan een met ijs gevuld wijnglas en gebruik de aftelcombinatie: 3-2-1; ofwel drie delen prosecco, twee delen Campari en een deel bruisend water. Door alles in die volgorde te mixen, smelten de ingrediënten perfect samen en is roeren niet meer nodig. Op weg naar het terras voor jouw stijlvolle aperitivo-moment of naar een gezellige avond met vrienden en familie? Dan is deze chique Campari Spritz deze zomer niet meer weg te denken.