Op culinaire reis in de Côte d'Azur

Louis Vuitton opent restaurant in Saint-Tropez

Deze zomer begeven de chef-kok Arnaud Donckele, bekend van het befaamde restaurant La Vague d’Or in Cheval Blanc St-Tropez, en de getalenteerde patissier Maxime Frédéric, hoofd van het Louis Vuitton café en chocolaterie bij LV DREAM, zich samen naar de Côte d’Azur en nemen zij het roer van het Saint-Tropez restaurant in het White 1921 Hotel over. Een must visit deze zomer!

Arnaud Donckele en Maxime Frédéric zijn niet alleen collega’s bij Cheval Blanc Parijs, maar ook goede vrienden. Hun gedeelde roots uit Normandië en gedeelde visie op gastronomie, met de nadruk op smaak, eenvoud en authenticiteit, verbindt hen al lange tijd. Beide chefs zijn toegewijd aan het inkopen van hoogwaardige ingrediënten van lokale producenten en hebben een diepgeworteld respect voor ambachtelijke excellentie – een essentieel kenmerk van het Louis Vuitton-DNA.

ZIE OOK: BINNENKIJKEN IN DE NIEUWE CHANEL BOETIEK OP CAPRI

Deze zomer brengen Donckele en Frédéric hun kennis en passie naar het zonnige zuiden. Tussen de bruisende Vieux Port en de sfeervolle Place des Lices hebben ze samengewerkt om een gastronomische reis te creëren die voortkomt uit de lokale terroir. Het menu zit vol met mediterrane smaken en wordt geserveerd in een ontspannen, gezellige en elegante sfeer – een weerspiegeling van hun hechte vriendschap en de zomerse levensstijl.

Vanaf 15.00 geniet je van heerlijke zoete hapjes, desserts en chocoladerepen, waaronder een tropézienne taart met het beroemde LV Monogram-motief. ’s Avonds gaat de culinaire reis verder met een verfijnd menu dat de beste regionale ingrediënten bevat, zoals verse lisette, sardines en gamberoni, artisjokken, aubergines, hazelnoten en sappige runderharttomaten.

Het decor, geïnspireerd op de wereld van Louis Vuitton, ademt de sfeer van de nieuwe By The Pool resortcollectie, met het kenmerkende blauw-witte motief dat overal terugkomt – van het elegante servies tot de comfortabele kussens aan de bar in de prachtige tuin. Het gebruik van natuurlijke elementen zoals steen, hout en keramiekwordt hier en daar aangevuld door de prachtige Objets Nomades, die een luxury touch toevoegen aan de omgeving.

ZIE OOK: OUI OUI: 24 UUR IN PARIJS

Dus laat je deze zomer betoveren door de culinaire kunsten van Arnaud Donckele en Maxime Frédéric in Saint-Tropez en ga op culinaire reis in het exclusieve Louis Vuitton-restaurant van het charmante White 1921 Hotel.

ZIE OOK: MARBELLA CLUB HOTEL: IT’S NOT A HOTEL BUT A LIFESTYLE