Make the ordinary extraordinary

Met deze cocktailrecepten hou je dry January makkelijk vol!

Voor velen van ons staat januari bekend als een ietwat saaie maand waarin vrij weinig gebeurt. De leuke feestjes zijn voorbij, het is grijs, grauw en donker weer, en vooralsnog even weinig spannends om naar uit te kijken. Met deze recepten laten we zien hoe je een special touch kunt toevoegen aan momenten die je vaak op automatische piloot beleeft. Speciaal voor de maand januari heeft Stefan Sumual – bekend van cocktailbar Feijoa en winnaar Entree’s Best Bartender Award 2022 – drie alcoholvrije cocktail recepten met als hoofdingrediënt Tanqueray 0.0 ontwikkeld.

Hieronder lees je hoe je de recepten stap voor stap thuis kunt bereiden. Of je nu een nipje neemt terwijl je je berg wasgoed strijkt of je in een gezelschap van vrienden bevindt op een feestelijke zaterdagavond. Make the ordinary extraordinary!

Holiday Sunburn

Ingrediënten

  • Tanqueray 0.0 – 50 ml
  • Limoensap – 30 ml
  • Komkommer – 3 stukjes 
  • Ananas – 6 blokjes
  • Orgeade siroop – 20 ml
  • Ginger beer om mee af te toppen
  • Garnering: prikker met schijfjes komkommer & ananas

Bereidingswijze

  1. Stamp de komkommer en ananas en vul de cocktailshaker hiermee
  2. Voeg de Tanqueray 0.0, limoensap en orgeade siroop toe
  3. Vul de cocktailshaker met ijs en shaken maar!
  4. Schenk de cocktail uit in een copa glas 
  5. Vul het glas met veel ijs
  6. Top de cocktail af met ginger beer
  7. Plaats de komkommer en ananas prikker als garnering

Pink holiday

Ingrediënten

  • Tanqueray 0.0 – 50 ml
  • Frambozen – 3 stuks
  • Citroensap – 30 ml
  • Suikersiroop – 20 ml
  • Tonic water om mee af te toppen
  • Garnering: citroenschil & frambozen op een prikker

Bereidingswijze

  1. Stamp de frambozen en vul de cocktailshaker hiermee
  2. Voeg de Tanqueray 0.0, citroensap en suikersiroop toe
  3. Vul de cocktailshaker met ijs en shaken maar!
  4. Schenk de cocktail uit in een copa glas 
  5. Vul het glas met veel ijs
  6. Top de cocktail af met tonic water
  7. Plaats de citroenschil en frambozen prikker als garnering

Green light

Ingrediënten

  • Tanqueray 0.0 – 50 ml
  • Basilicum – 9 blaadjes
  • Gembersap – 5 ml
  • Limoensap – 30 ml
  • Suikersiroop – 20 ml
  • Garnering: stukje gember en/of blaadje basilicum

Bereidingswijze

  1. Stamp de basilicum blaadjes en vul de cocktailshaker hiermee
  2. Voeg de Tanqueray 0.0, gembersap, limoensap en suikersiroop toe
  3. Vul de cocktailshaker met ijs en shaken maar!
  4. Schenk de cocktail uit in een coupe glas via een fine strainer (cocktail zeefje)
  5. Plaats het stukje gember of blaadje basilicum als garnering