10-jarig Jubileum

Monkey 47 lanceert zes unieke jubileumflessen

Ginmerk Monkey 47 viert dit jaar hun tienjarig bestaan en viert dit met zes zeer unieke jubileumflessen. Het zijn ware collectors items met ieder een prachtig design van één van de zes primaten. Alle opbrengsten zullen worden gedoneerd aan het WWF.

Het ginmerk had de wens om zijn jubileum te vieren door iets terug te doen aan de wereld. De zes unieke jubileumflessen zijn onderdeel van hun ‘SAD but TRUE’-campagne. Hiermee wil Monkey 47 op wereldschaal de aandacht vestigen op de impact van ontbossing en stroperij in de wereld van de primaten. De designs bevatten ieder één van ’s werelds meest bedreigde primaten: Milton’s Titi, Roloway Monkey, Western Gorilla, Bornean Orangutan, Golden Lion Tamarin en de Proboscis Monkey. Bijzonder is dat de flessen leeg worden verkocht. Het zijn dus échte collectors items voor in de kast!

De mens valt, net als alle halfapen en apen, ook onder de primaten. Wij horen gelukkig niet tot één van de 283 soorten die momenteel met uitsterven worden bedreigd, maar wél hebben wij juist bijgedragen aan de oorzaak van de huidige situatie. Ontbossing en stroperij beroven de primaten van hun leefgebied en zorgen voor het drastisch kleiner wordende aantal. Sad but true… Omdat iedere fles op een gegeven moment leeg komt te staan, bedacht Monkey 47 de campagne om de flessen leeg te verkopen voor het goede doel. De belofte erachter is allesbehalve leeg.

Ook heeft het ginmerk al een donatie aan het WWF gedaan ter ere van hun 10e levensjaar om beschermingsprojecten ten behoeve van het beschermen van deze bedreigde diersoort over de hele wereld te steunen. Monkey 47 hoopt dat ginliefhebbers heel even van hun favoriete gin kunnen afzien, door met een limited edition fles ook het WWF en de primaten te steunen. De flessen zijn online te koop voor €25,- per fles.

Check voor meer info MonkeyKiosk.com.