New in town

Hard Rock Hotel Amsterdam American

Hotelliefhebbers opgelet! Het allereerste Hard Rock Hotel van Nederland is geopend in onze hoofdstad: Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het hotel aan het Leidseplein is gevestigd in één van de beroemdste Art Nouveau-gebouwen van de Amsterdam, wat voorheen het American Hotel was. Een uniek hotel én absolute must visit tijdens een bezoekje aan Amsterdam!  

Het historische gebouw uit 1903 is door interieurontwerper Feran Thomassen gerenoveerd met behoud van de historische decoratieve elementen, zoals de glas-in-loodramen en clair-obscur-schilderijen. De muren van het hotel zijn versierd met kenmerkende Hard Rock memorabilia, waaronder dierbare bezittingen van artiesten als Elton John, Slash en John Lennon. Het legendarische Café Americain, dat tot het Cultureel Erfgoed behoort, blijft onveranderd. Het café combineert een klassiek interieur met eigentijdse gastronomie en geeft een moderne draai aan geliefde, klassieke gerechten met Nederlandse ingrediënten en producten van lokale oorsprong.

Naast het café is Bar Americain gevestigd: de iconische hotelbar die een breed scala aan beroemde artiesten heeft mogen verwelkomen. De foto’s van de beroemdheden sieren de muren van Bar Americain. Geniet van heerlijk Hollandse bitterballen en een ambachtelijke cocktail op het terras of neem een drankje in de hotellobby of de naastgelegen GMT +1. De GMT +1 kan afgesloten dienen als zaal voor evenementen, net als de Mata Hideaway – een verborgen vergaderruimte geïnspireerd op de Marrakesh Express. De twee ruimtes bieden samen meer dan 230 vierkante meter vergaderruimte voor sociale evenementen en bedrijfsbijeenkomsten.

“Amsterdam is een entertainmenthotspot met een ongelooflijke sfeer en de perfecte plek om een Hard Rock Hotel te verwelkomen. We verheugen ons om ons nieuwste hotel te zien openen in zo’n iconische stad met een sterke muzikale achtergrond, die Hard Rock-gastvrijheid naar een van de meest bruisende locaties van Amsterdam brengt.”

Dale Hipsh, Senior Vice President – Hotels

Het nieuwe hotel heeft maar liefst 173 kamers en heeft speciale Hard Rock-services. Waaronder het programma ‘The Sound of Your Stay®’, waarmee gasten een Fender-gitaar of Crosley-platenspeler kunnen reserveren voor een geïmproviseerde jamsessie op hun kamer. ‘Rock Om®’ brengt de kracht van yoga samen met de beat van muziek in drie ritmische in-room yogasessies. Ook biedt Hard Rock Hotel Amsterdam American voor VIP-gasten de Rock Royalty®-service – met een eigen Rock Royalty-lounge en exclusieve voorzieningen, zoals een kosteloze minibarservice op de kamers. Het hotel beschikt daarnaast over een Body Rock®-fitnesscentrum en een eigen Rock Shop®.

SAFE + SOUND

De gezondheid en veiligheid gasten en medewerkers heeft de hoogste prioriteit in Hard Rock Hotel Amsterdam American. Het hotel opent dan ook met in achtneming van alle lokale Covid19-maatregelen, overheidsrichtlijnen en het SAFE + SOUND-protocol van de internationale Hard Rock-organisatie. Hiermee garandeert het hotel de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne. Het protocol wordt in alle Hard Rock Hotels geïmplementeerd en omvat een inspectie op 272 punten voorafgaand aan de opening van het hotel.