aardappelen in een high-end jasje

New in town: Riot Restobar

Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot Restobar waar de aardappel in al haar glorie terugkomt in de gerechten en de drankjes, zoals het huisbiertje, gemaakt met piepers.

In Riot komen mensen samen voor Amsterdamse gezelligheid. Om uitgebreid te dineren of een borrel te drinken in een restobar waar Amsterdam Mokum is. Het is het rauwe randje dat ook het verhaal achter de naam Riot vertelt: een eerbetoon aan het Aardappeloproer uit WO I, toen Amsterdam te kampen had met voedseltekorten. Woeste Jordanese huisvrouwen kregen het aan de stok met de politie toen zij hun deel van de aangevoerde aardappelen opeisten, oorspronkelijk alleen bestemd voor het leger. Het Aardappeloproer belichaamt de nauwe band tussen Amsterdam en de aardappel, die al eeuwenlang in de Nederlandse keuken wordt gebruikt en in Riot een upgrade krijgt. Van stamppot naar pommes Anna (met Kemperhoen en wortelcrème).

Shared-dining restobar

Riot is een shared-dining restobar waar chef-koks de aardappel omtoveren tot echte showstoppers. Natuurlijk staan er aardappelkroketjes op het menu, maar denk ook aan oeufs mayonaise met aardappelrouille en bieslook of een croissant van aardappel met duxelles, tuinbonen, bundelzwam en walnoten. Overigens is er ook genoeg keuze uit andere gerechten, zonder piepers. Alle gerechten en drankjes zijn gemaakt met biologische ingrediënten die afkomstig zijn van vertrouwde, lokale leveranciers. De keuken volgt daarbij het 80/20-principe, wat betekent dat de chefs voornamelijk met groenten werken, met af en toe een uitstapje naar duurzame en lokale vis en vlees.

Mengelmoes

Riot is dan ook niet alleen een heerlijke plek voor Amsterdammers, maar ook voor internationale (hotel)gasten, die samen met de locals een gezellige mengelmoes creëren. En door de locatie is er de mogelijkheid om na een gezellige avond tafelen of borrelen te overnachten in een van de comfortabele kamers van Conscious Hotel Amsterdam City (The Tire Station).