HEALTHY PLEASURE MET IMPACT

Oma’s Soep helpt eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan

Makkelijk, snel en vers eten én de wereld een beetje minder eenzaam maken? Dat kan met de nieuwe stamp- en stoofpotten van Oma’s Soep. De maaltijden zitten bomvol vitamines en zijn uitermate geschikt om na een lange (werk)dag snel even op te warmen. Er staat binnen no-time een gezonde maaltijd op tafel én je helpt de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

Bijna de helft van alle ouderen (1,4 miljoen) voelt zich geregeld eenzaam. En dit aantal zal over de komende 20 jaar verdubbelen. Oma’s Soep, bekend van de verse en gezonde soepen, strijdt al vier jaar op een duurzame manier tegen eenzaamheid onder ouderen. Door soep-aan-huis en de gezellige kookdagen met ouderen en studenten te organiseren, ontstaat er niet alleen veel gezelligheid onderling, er worden ook lekkere recepten bomvol vitamines gemaakt met elkaar. Tijdens deze kookdagen worden ook zoveel mogelijk overgebleven groenten gebruikt om voedselverspilling tegen te gaan; impactvoller kan bijna niet, zou je haast zeggen.

De nieuwe stamp- en stoofpotjes

Oma’s Soep introduceert twee heerlijke Oma’s Stamppotjes en Oma’s Stoofpotjes bij waar je guilt-free van kunt genieten. De gerechten zijn geheel bereid volgens recept van verschillende oma’s, die écht lekker kunnen koken. Met de opbrengsten worden er wekelijkse sociale activiteiten en kookdagen voor eenzame ouderen georganiseerd, en de studenten gaan langs bij ouderen thuis om hen gezelschap te houden met een soepje.

Er zijn twee nieuwe Oma’s Stamppotjes: andijvie met Hollandse gehaktbal, zilveruitjes en opa’s jus, en boerenkool met rookworst, rode kool en opa’s jus. De twee nieuwe stoofpotjes zijn suddervlees met Hollandse groenten met laurier en bosui, en een vegetarische variant met wilde paddenstoel bourguignon met knolselderij en tijm. Met het verkopen van zowel soepen als de nieuwe stamppotjes en stoofpotjes wil Oma’s Soep op een luchtige en eigen manier het belangrijke onderwerp ‘eenzaamheid onder ouderen’ aankaarten. Door het kopen van Oma’s Soep draag je op een makkelijke manier bij aan de Stichting Oma’s Soep. Met de stichting maken zij de eenzame ouderen blij én minder eenzaam! Koop een lekker stamp- of stoofpotje en ga met je vrienden het gesprek aan over eenzaamheid, of kom een keer meekoken tijdens de kookdagen. De stamp- en stoofpotjes zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Albert Heijn.