Op-en-top genieten

Spectaculaire culinaire belevenis op hoog niveau

Ben jij een echte foodlover en op zoek naar een unieke culinaire avond? Dan is een avondje op-en-top genieten bij het Smakenrad misschien iets voor jou. Op 25 juni geniet je in het grootste reuzenrad van Nederland van een topdiner van de hand van sterrenchef Joris Bijdendijk van het Amsterdamse RIJKS® en Wils. Mét panoramisch uitzicht over het Bourgondische Breda.

Van Smakenrad naar Sterrenrad

Het Smakenrad is op dit moment een van de meest bijzondere culinaire belevenissen van Nederland. De 36 gondels van het enorme reuzenrad zijn omgebouwd tot knusse privé restaurants, die draaiend tot 50 meter hoogte komen. Dat zorgt voor schitterende uitzichten. Op 25 juni serveert sterrenchef Joris Bijdendijk een exclusief viergangendiner in dit bijzondere restaurant. Dat is letterlijk en figuurlijk genieten op het hoogste niveau.

Vorig najaar sloegen Joris Bijdendijk en Bram Verleg – initiatiefnemer van het Smakenrad – de handen al ineen. Joris ontwikkelde een topdiner speciaal voor het Smakenrad Amsterdam. De bedoeling was dat zijn diner langere tijd geserveerd zou worden. Helaas gooide corona roet in het verrukkelijke eten, ook het Smakenrad moest dicht. Sinds de heropening van de horeca draaien het Smakenrad Breda en Smakenrad Amsterdam weer op volle toeren en kan iedereen komen ontbijten, lunchen, borrelen of dineren in dit uniek draaiende restaurant. Met als hoogtepunt het avondvullende sterrendiner met Joris Bijdendijk op 25 juni. Kaarten voor dit unieke viergangendiner kosten €140,- per persoon (incl. aperitief en koffie, excl. drankjes).

Het idee voor het Smakenrad ontstond in de eerste coronagolf. Initiatiefnemers Bram Verleg en Laura van Haren gingen op zoek naar een creatieve en unieke manier om bezoekers op een COVID-proof manier culinair te verwennen. Dineren in je eigen cabine in een reuzenrad bleek de oplossing. Het rad startte in Den Bosch, reisde via Groningen naar Amsterdam en Breda. In de laatste twee steden is het rad op dit moment voor iedereen te reserveren. Amsterdam nog t/m 30 juni, Breda is verlengd t/m 11 juli.  Smakenrad Den Bosch opent haar raddeuren vanaf 1 juli weer. Ben jij klaar voor een belevenis om nooit te vergeten? Reserveer dan een plekje in het Smakenrad via www.smakenrad.nl.