Kersttraditie

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

In deze moeilijke tijden brengt sterrenchef François Geurds iets positiefs, speciaal voor de daklozen in Rotterdam. In de feestmaand december worden Rotterdamse daklozen getrakteerd op overheerlijke maaltijden van de sterrenchef om hen tóch een beetje te laten genieten van de fijne kerstsfeer.

François Geurds werd al op jonge leeftijd gegrepen door de passie voor koken van zijn moeder. Hij wilde deze magie begrijpen en de technieken beheersen. Inmiddels heeft hij, samen met zijn team, een plek gecreëerd waar hij zijn gasten verrast en ultiem laat genieten en waarbij alles klopt op het gebied van smaak, service en sfeer. François Geurds (FG) Restaurant, met twee Michelinsterren, staat voor ‘Fanatiek Genieten’ ofwel ‘Fabulous Gastronomy’. Met als enige smaaklaboratorium in Nederland, ben je verzekerd van alleen de beste kwaliteit op je bord én in het glas.

Sharing is caring

Sinds François Geurds de deuren van FG Restaurant en FG FoodLabs in Rotterdam heeft geopend, wilde hij maar één ding: zijn liefde voor gastronomie delen met zoveel mogelijk mensen. Het koken voor daklozen geeft hem een fantastische voldoening en dit is voor hem de ultieme vorm van delen met iedereen.

Zoals elk jaar kookt François Geurds maaltijden voor daklozen in Rotterdam. Hoewel corona de horeca heel hard treft, wil François deze oudejaarstraditie van koken voor de plaatselijke daklozen voortzetten. Het wordt een afhaalmaaltijd in lijn met de coronamaatregelen, die op 31 december kan worden afgehaald. Virus of niet; François zal de geest van geven levend houden – vooral voor degenen die het meest behoefte hebben aan een fijne kerstsfeer.