Uiteten in 2019

dit zijn de trends!

Wat zijn de voedseltrends voor 2019? Wat gaan we dit jaar met z’n allen wél en wat níet eten, IENS heeft samen met internationaal marktonderzoeksbureau Doxa de tien uiteten trends voor 2019 op een rijtje gezet.

1.Kleur en visueel

Alles posten op Instagram en andere social media account heeft zeker invloed op het eten in 2019. Alles wordt kleurrijker. neem zo de regenboogkleurige Bao Buns van Happy Happy Joy Joy in Amsterdam of de met bladgoud beklede pizza’s van restaurant Fiko in Amsterdam

2. Technologie

Alles gaat steeds sneller en makkelijker en dat komt grotendeels door technologie, we kunnen online bestellen en betalen en in Amerika worden de eerste bestellingen al met drones bezorgd. Ook in 2019 wordt technologie alsmaar belangrijker.

3. De oorsprong

Het is tegenwoordig ontzettend belangrijk dat we weten en snappen waar ons eten vandaan komt. Zo komen er apps die precies laten zien wat de ingrediënten zijn en waar ze vandaan komen en menu’s die precies zijn afgesteld op ons eigen DNA.

4. Transparantie

We willen weten waar ons eten vandaan komt, of het is bewerkt en hoe en wie het heeft gemaakt. Er komt daardoor ook meer transparantie over prijzen, vergoedingen en bedrijfsprestaties, op eerlijke handel en de impact op het milieu.

5. Veganisme

Doordat steeds meer mensen veganistisch gaan eten komen er steeds meer mogelijkheden in restaurants om veganistisch te eten. Ook komen er vegan boxen op de markt die veganistisch eten steeds makkelijker maken.

6. De ervaring

Alleen lekker eten is niet meer genoeg, we willen een show en een ervaring als er we er gaan eten. Zo komen er in 2019 steeds meer (pop-up) restaurants met bijzondere thema’s en menu’s.

7. Superfoods

Na de eerste superfood trends uit de afgelopen jaren houdt het niet op in 2019, het gaat zelfs een stap verder met de komst van bijvoorbeeld toevoegingen als collageen voor schoonheid en cannabis voor ontspanning.