Vrijdagmiddagtip

Wijntjes drinken bij Pop-up Wijnbar Ribera del Duero

Vanaf gister is de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar open! In deze tijdelijke wijnbar in hartje Amsterdam staan 40 verschillende rode en roséwijnen uit dit Spaanse topwijngebied voor je klaar om te proeven, uiteraard begeleid door een heerlijk bijpassend hapje en zwoele Spaanse muziek.  


Met meer dan 40 open wijnen heeft de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar één van Amsterdams interessantste wijnkaarten. De Ribera del Duero-sommeliers staan klaar om je alles over dit bijzondere Spaanse wijngebied te vertellen. Voor de wijnfanaten die zoveel mogelijk willen proeven en ontdekken wordt er elke dag een andere wineflight van 3 Ribera del Duero-wijnen aangeboden. Zo proef je goed het verschil tussen de jonge en fruitige joven-wijnen en de wat meer (hout)gerijpte crianza’s en reserva’s. Voor de échte liefhebbers is op de goed gevulde wijnkaart ook nog een speciale Coravin-sectie te vinden met een aantal absolute toppers uit het gebied. Het Coravin-systeem stelt de sommeliers in staat om een glas in te schenken zonder de kurk te verwijderen.

Net als in een echte Spaanse bodega, is ook aan een bijpassend hapje gedacht. Bestel bij je glas een heerlijk bordje Spaanse jamón of – iets meer local – een speciaal bij de wijnen afgestemd plankje Beemsterkaas.

Dorst gekregen?
De Ribera del Duero Pop-up Wijnbar vind je in Akhnaton op de Nieuwezijds Kolk 25, op loopafstand van Amsterdam Centraal Station.

Openingstijden
Vrijdag 8 t/m zondag 10 november: 16:30-22:00 uur
Donderdag 14 t/m zondag 17 november: 16:30-22:00 uur

Hasta luego in de Ribera del Duero Pop-up Wijnbar!