wine and dine hier moeten we zijn in 2020

hotspots

Wine and dine: hier moeten we zijn in 2020

Waar moeten we zijn voor het beste ontbijt? Waar stranden we neer voor de lekkerste wijn en waar maken we een reservering voor een ‘fingerlicking good’ diner? De meeste hotspots kennen we inmiddels allemaal wel, het mag wel wat verfrissender. Dan ben je hier aan het juiste adres, want wij hebben onze meest innovatieve, nieuwe favo’s voor je op een rij gezet.

Uiteten gaan is eigenlijk al een feest op zich, maar tegenwoordig mogen alle zintuigen geprikkeld worden en kan het niet gek genoeg. We zien steeds meer creatieve ontwikkelingen in de horecabranche, alles kan, alles mag. En daar houden wij wel van.

Password please

Afgelopen jaren hebben we al kennis mogen maken met geheime (cocktail)bars in Nederland, het geheime aan deze bars is de entree. Vaak gaan deze bars schuil achter ‘onzichtbare’ deuren en zijn ze alleen toegankelijk met een speciaal wachtwoord. Recentelijk openden er ook steeds meer speakeasy restaurants – ook op high-end niveau. Graphite in Amsterdam is hier een goed voorbeeld van. Ook Kit 384 in Amsterdam, gevestigd in het vijfsterrenhotel The Dylan, mag niet ontbreken aan jouw go-to lijstje. De 21-jarige student Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja opende zijn ‘sushirestaurant’ in zijn studentenkamer. Binnen no-time zat zijn twintig vierkante meter grote studentenkamer elke vrijdag- en zaterdagavond ramvol met sushilovers. Een paar maanden later staan de mensen voor hem in de rij in zijn geheime restaurant in The Dylan. Het fenomeen speakeasy komt uit de jaren twintig, vooral in tijde van de Amerikaanse Drooglegging. Het was toen vooral zo populair omdat het drinken van alcohol eigenlijk verboden was.

https://www.instagram.com/p/B0LVthOnFRd/

From kitchen to couch

Uiteten gaan is heerlijk, maar thuis op de bank genieten van een lekkere maaltijd die je niet zelf hebt hoeven koken is ge-wel-dig. Verschillende restaurants hebben ook een afhaal- of bezorgoptie, maar het kan ook anders. Zegt de term ‘dark kitchen’ je iets? Dit is een productiekeuken voor bezorgmaaltijden, zonder fysieke zitplekken en zonder bedienend personeel. Met andere woorden: je kunt er álleen bestellen. Rens Bekkers is eigenaar van de virtuele vegan restaurants Las Vegan, Queen’s Burgers, Vegan Burger Brothers en Vinnie’s Vegan Pizza. Samen vallen deze restaurants onder de bedrijfsnaam Bright Kitchen. De komende vier jaar wil Bekkers nog zeker vijftig dark kitchens openen in meerdere landen. Het Duitse Keatz, dat ook een dark kitchen voor meerdere virtuele restaurants heeft in Amsterdam, ontving onlangs een investering van twaalf miljoen euro voor verdere groei en Deliveroo sprak onlangs uit dat het eind dit jaar 1.750 virtuele restaurants in Europa wil hebben, terwijl Uber er zelfs al duizenden heeft wereldwijd.

https://www.instagram.com/p/B3xbHGgiPgg/

Insta-proof

Simpelweg appeltaart als dessert op een menukaart kom je tegenwoordig (bijna) nergens meer tegen. Nee, onze dish moet er vooral goodlookin’ uitzien zodat we het kunnen delen met onze volgers. Chefs spelen in op deze beweging en maken Instagram-proof gerechten. Unicorn-milkshakes en glitterfood vliegen ons om de oren. Bij Benji’s Café Amsterdam maar ook bij Rainbowls Amsterdam weten ze hier maar al te goed raad mee en maken ze prachtige Acaibowls voor je klaar. Een feestje op je bord (of in je kom).

https://www.instagram.com/p/BriDsumhaU_/

Ristoceutica

Nutraceuticals, ingrediënten met heilzame eigenschappen, worden het komende jaar stap voor stap onderdeel van ons eetpatroon. Restaurants spelen hier handig op in door producten als reishi-paddenstoelen, lotuszaden, carambola en kombucha in hun keuken te gebruiken. Een mooi voorbeeld van ristoceutica is de ‘cannabidiol-manie’, waarbij je de stof CBD in steeds meer producten terugvindt.

Glossy goodness

Een geweldige avond uit sluit je natuurlijk af met een overnachting. Een opvallende verschuiving binnen het hostelsegment – ja, hostel, niet hotel – is dat ze steeds luxer worden en zelfs als hotspot besteld worden door locals. Al eens blijven slapen bij The Green Elephant in Maastricht bijvoorbeeld? Dit glostel – geef het beestje een naampje – is een samenvoeging van glossy en hostel en biedt niet alleen de mogelijkheid om te blijven slapen, maar ook wellness met yoga- en meditatiemogelijkheden. Nog niet genoeg reden om eens langs te gaan? Ze hebben een all day-restaurant met biologische en lokale producten. Wat ons betreft een must visit.

https://www.instagram.com/p/B0YXRE0Iuar/