Artificial

10x kunst in huis

Nu we zoveel thuiszitten, kunnen we maar net zo goed die ene saaie muur opleuken met een mooi kunstwerk of print? 10 x mooie kunst voor in huis.

Casper Faassen

Onze kennismaking met het werk van beeldend kunstenaar Casper Faassen was vorig jaar terwijl we rondstruinden in de VIP-vertrekken van Schiphol. Een bewegend beeld vatte onze aandacht en dan vooral de spanning tussen het verdwijnen en verschijnen van zijn werk Hover through The Fog. Een mat, melkachtig wit beeld van waarachter een vrouwenhand opdoemt en weer verdwijnt in de mist – zo lijkt het.

Lees het interview dat we onlangs met Casper deden hier.

Art-in-Return

Thuis bij Eric Kuster, foto: Bastiaan van Musscher

De schilderijen van Art-in-return zijn inmiddels een hit. De grafische, minimalistische werken die Annemieke maakt zijn niet te koop, maar kunnen alleen voor iets geruild worden. Een uniek concept!

Atelier Andrea

https://www.instagram.com/p/CL3zbLij_8i/

Vorm en kleur komen samen in Andrea haar grafisch werk. Het is herkenbaar door de krachtige, mathematische vormgeving. Het kleurgebruik is sterk. Andrea werkt intuïtief, met liefde en aandacht voor details. Haar handschrift is strak, grafisch met organische componenten. De ene keer is haar werk ingetogen, dan weer spatten de kleuren van het doek.

Enkel Art Studio

https://www.instagram.com/p/CMphnl9Fuuc/

Als twee creatieve talenten gaan samenwerken en elkaar aanvullen krijg je fantastische kunst. Het werk van Marijn Vink en Esther Rozendal leeft, ademt en vertelt een verhaal. De liefde en tijd die het kunstenaarsduo in hun abstracte, unieke monoprints stoppen kun je voelen.

Mei Fang Tan

https://www.instagram.com/p/CB2UW84jE72/

Mei Fang Tan is een kunstenares uit Amsterdam. Ze maakt prachtige schilderijen en illustraties met de verbeelding van de zon en maan, maar ook flora en fauna.

Roeqie

https://www.instagram.com/p/CMui8tfnTPM/

De Rotterdamse Roeqiya Fris is een illustrator komend van de Willem de Kooning Academy of Visual Arts. Ze maakt de meest fantastische, kleurrijke prints en verkoopt ze via Etsy.

Irie Wata

https://www.instagram.com/p/CNAVZdFKk_h/

Irie Wata heet eigenlijk Iris Liklikuwata, is 28 jaar oud en woont in Haarlem. Veel van de kunst die Iris maakt, laat een nieuwe, mooie(re) wereld zien die in de realiteit niet mogelijk is, maar in de fantasie natuurlijk wel. 

Anne Mei Poppe

Thuis bij Chantal Bles, foto: Bastiaan van Musscher

Kunstenaar Anne Mei Poppe maakt symbolische one line drawings vanuit haar studio in Amsterdam. 

Julie Loeckx

De rode draad in haar schilderijen zijn sprekende vrouwengezichten die telkens een duidelijke uitdrukking weergeven, waarnaar de schilderijen ook vernoemd zijn. ‘Ik probeer een verhaal te vertellen en een gevoel neer te zetten met veel kleur.’ Lees het volledige interview met Julie in de nieuwste editie van Talkies Magazine!

Cate Adriana

https://www.instagram.com/p/CM7UvkrlI8Y/

Cathelijne Biskop is in de laatste paar jaar al vaak voorbij gekomen op menig Instagramfeed. Onder de naam Cate Adriana maakt deze kunstenares de meest mooie schilderijen en illustraties. Ze staat bekend om de organische vormen en het natuurlijk kleurgebruik. Het vrouwelijk lichaam komt vaak terug in haar schilderijen. Het moederschap inspireert haar voor een groot deel en daar maakt ze de meest mooie schilderijen door.

Hoofdfoto Casper Faassen