sleep tight

Vijf tips voor een rustgevende sfeer in de slaapkamer

Een goede nachtrust is onmisbaar. Niet alleen voor een goed humeur, maar voor je gezondheid in het algemeen. Een fijn ingerichte slaapkamer en een lekker dekbed spelen hierbij een grote rol. Maar hoe richt je jouw slaapkamer in op een rustgevende manier? In dit artikel vind je vijf tips voor het creëren van een serene sfeer in de slaapkamer.

1. Houd het simpel

Zorg dat jouw slaapkamer een rustgevende ruimte wordt door het minimalistisch te houden. En simpel hoeft zeker niet saai te zijn. Misschien ligt het voor de hand, maar hoe leuk felle kleuren en drukke prints ook zijn, dit is een no-go voor jouw rust in de slaapkamer. Zorg daarom voor effen muren met een rustige kleur, denk hierbij aan aardetinten of pastels zoals lichtblauw of kies voor de klassieke witte muur.

Voor beddengoed en meubels geldt hetzelfde principe. En naast het uiterlijk van je dekbedovertrek is ook het comfort belangrijk voor de kwaliteit van jouw slaap. Dekbedovertrekken van fijne ademende stoffen zoals katoen of linnen vind je hier.

ZIE OOK: STOP MET SLUIMEREN, ZÓ BEGIN JE SUCCESVOL AAN JE DAG

2. Vergeet het groen niet

Planten zijn naast leuke decoratie ook nog eens supergezond om in huis te hebben! Planten werken stressverlagend en uit onderzoek is gebleken dat ze helpen bij een goede nachtrust. Planten verbeteren daarnaast de luchtkwaliteit in jouw huis. Voor de juiste vibes in jouw slaapkamer is het toevoegen van een paar mooie planten dus echt een must.

3. Sfeerverlichting

Met het creëren van een prettige sfeer kan je verlichting natuurlijk niet vergeten. Zacht geel licht is een stuk fijner voor de ogen dan fel wit of blauw licht. Ook is zacht licht gewoon een stuk gezelliger! Voor een relaxt gevoel in jouw slaapkamer is het daarom belangrijk om verspreid door de kamer een paar leuke lampen neer te zetten, in plaats van een centrale, felle lamp.

Ook is het fijn om in de slaapkamer de lichten te dimmen voor het slapengaan, zonder dat je ervoor uit bed hoeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lampen die met een afstandsbediening of met behulp van een touwtje bediend worden.

4. De beste opbergplaatsen

Rommel in de slaapkamer betekent rommel in je hoofd. Zorg daarom voor een georganiseerde en opgeruimde kamer. En laat dat nou een stuk makkelijker zijn met de juiste kasten en opbergruimtes. Zoals met interieur in het algemeen is het voor een rustgevende sfeer belangrijk dat deze meubels een minimalistische uitstraling hebben.

Mooie designs en materialen zonder te veel afleiding zorgen voor een serene ruimte. Daarnaast ziet het er een stuk sneller opgeruimd uit als je niet te veel meubels en decoraties in de kamer hebt staan.

5. Geen schermen

Het is erg verleidelijk om in bed jouw favoriete Netflix series te bingen, maar dit helpt natuurlijk niet als je van je slaapkamer een rustige omgeving wilt maken. Kies daarom voor een kamer zonder schermen en laat je niet verleiden door een tv of telefoon. Daarnaast staan de kabels van deze apparaten erg ongezellig bij het interieur. Houd de kamer schermvrij en je slaapritme zal je hiervoor bedanken!