Eye candy!

Binnenkijken in het gloednieuwe designhotel Le Grand Mazarin in Parijs

Onlangs opende er een flamboyant, opvallend vijfsterrenhotel in Le Marais, de oudste buurt van Parijs. Hotel Le Grand Mazarin breekt met alle conventies dankzij het maximalistische, zeer kleurrijke interieur en laid-back service. Aan het hoofd van het hotel staat de familie Pariente, een Parijse familie die al meerdere uniek ingerichte hotels bezit in Meribel, Saint-Tropez en in het Zuid-Franse dorp Crillon-le-Brave. Voor het meest recente project namen zij de Zweedse architect Martin Brudnizki in de arm. De in Londen en NYC gevestigde architect richtte al meerdere hotels en restaurants in, waaronder het mythische Eden Rock in St. Barth, restaurant Sexy Fish in Londen en de hysterische maar populaire private members-club Annabel’s.

HET HOTEL IS IN DE ICONISCHE WIJK LE MARAIS GEVESTIGD. WELKE TYPISCHE INVLOEDEN UIT DE BUURT KUNNEN WE TERUGVINDEN IN HET INTERIEUR?

‘Ik ben dol op het concept van historische, literaire salons. De zogenaamde “salonniers” hebben als hoofdinspiratiebron gediend tijdens de totstandkoming van het interieur. Het doel was om in een wereld te stappen die voelt alsof het altijd al onderdeel vormde van de buurt Le Marais. Een andere bron van inspiratie voor ons waren huizen uit het aristocratische tijdperk. Prominente personages op het gebied van literatuur, kunst en muziek spraken destijds af in mooie, imposante huizen om literaire gesprekken te voeren en ideeën uit te wisselen. Met het Le Grand Mazarin-project hebben we getracht om die sfeer te evenaren, maar dan op een moderne manier. Gasten dienen zich er thuis voelen, en de vrijheid te voelen om er zichzelf te zijn.’

Talkies Lifestyle Magzine

#2 maart 2024

Lees meer in de nieuwe Talkies Magazine!