Safety first

Dutch design blusdekens

Een blusdeken is eigenlijk een onmisbaar item in ieder huis. Helaas zijn mensen niet snel geneigd een dreigend, signaalrood blusartikel in de keuken, naast de haard of in de slaapkamer te hangen. Daarom heeft het Nederlandse merk Naaais een lijn blusdekens ontwikkeld die er totaal anders uitzien: blusdekens met een uniek Dutch design!

De laatste jaren is door het vele gebruik van elektronische apparatuur de kans op brand enorm toegenomen. Opladers van laptops, tablets, telefoons en andere devices kunnen bij kortsluiting of oververhitting spontaan ontbranden. Naaais bedacht de strategie om mensen blusdekens in huis te laten nemen die ook nog eens mooi staan in je interieur.

De aanleiding was een slaapkamerbrand, veroorzaakt door een oplader, bij kennissen van oprichter Olav van Lede. Ze zagen ineens zelf de noodzaak van goede brandpreventie en zijn gaan kijken wat er allemaal verkrijgbaar is en waarom te weinig mensen een blusdeken in huis hebben. Het antwoord: blusdekens zien er niet aantrekkelijk uit in een stijlvol interieur. Daarom heeft Naaais de ontwikkeling heel anders benaderd: maak er een stuk decoratie van, die de ruimte mooier maakt. De mooiste manier om veilig te blijven!

De toffe blusdekens zijn volledig goedgekeurd, gecertifieerd en voldoen aan de meest recente Europese normen. Ze zijn groot genoeg om alles te blussen wat dierbaar is. De dekens zijn duurzaam en worden gemaakt van vegan leer en recyclebaar vinyl. Ook wordt er alleen gewerkt met producenten die goed zijn voor hun personeel en aan alle eisen voldoen op gebied van o.a. milieumanagement. Ze zijn verkrijgbaar in acht verschillende designs via de webshop van Naaais en verschillende retailers.