LIKE A MOVIE

Een interieur à la Nancy Meyers? 3 stijltips!

Van The Parent Trap tot The Holiday: regisseur Nancy Meyers zorgt ervoor dat je als kijker in de interieurs wilt wonen. Ze weet er telkens een romantische parel van te maken. Hoe zorg je voor een gezonde dosis Nancy Meyers in je eigen woning?

Natuurlijk zijn alle interieurs uit de films die gemaakt zijn door Nancy Meyers anders ingericht (alleen al in The Holiday gaat Cameron Diaz van een riante woning met zwembad naar een cottage op het platteland), maar ze hebben wel veel gemeen. Nancy kiest voor lichte kleuren op de muren, natuurlijke materialen als rotan en linnen bij de meubels en de interieurs zijn heel erg huiselijk. Hoe ze dat doet? Daar vertelde ze eerder al iets over in een interview met Vogue: ‘Ik zie een woning als hoofdpersonage in mijn films. Het interieur vertelt je heel veel over een persoon. Als de olijfolie in een keuken gebruikt is, kun je zien dat het personage veel kookt en ze echt in het huis woont.’

Handige hulp

Het staat buiten kijf dat Nancy een goede smaak heeft, maar dat doet ze niet alleen. Het interieur in de woningen waar ze filmt, ontwerpt ze samen met set designer Beth Rubino en interieurdesigner James Radin. Laatstgenoemde heeft ook het interieur van haar eigen huis ontworpen, dat bestaat uit stoffen banken in witte kleur en linnen gordijnen aan de wand.

Rosékleurige pannen en linnen gordijnen

Nu de belangrijkste vraag: hoe zorg je voor je eigen Nancy Meyers interieur? Kies in ieder geval voor zachte en natuurlijke kleuren. Bijvoorbeeld bij de stoel van Rivièra Maison, die met de blauwe Bretonse streep toch voor wat kleur zorgt. Neem een bank waarvan de stof tot de vloer reikt voor warmte en maak het huiselijk met heel veel kaarsen. Ook zie je in de films van Nancy Meyers terug dat ze werkt met rosékleurige pannen in de keuken en stapels boeken in zowel de keuken- als de woonkamerkasten. We selecteren drie items om inspiratie op te doen!

LEES OOK: HEBBEN! DEZE STATEMENT VAAS VAN ROMY BOOMSMA

Tekst Roel Janssen