Last but not least

10x Lifestyleregels van Petra Kvitova

Petra Kvitová (32) is een professionele tennisspeelster uit Tsjechië. Nadat ze in 2006 prof werd, won Petra Kvitova 28 carrièretitels in het enkelspel, waaronder twee keer Wimbledon in 2011 en 2014. Een strijdlustige geest en bereidheid om te overtreffen deelt ze met TAG Heuer. Lees hier Petra’s lifestyleregels!

‘Als ik niet speel, breng ik graag tijd door met mijn vriend, familie en vrienden, omdat ik ze niet vaak zie. Ik ga graag ergens koffie drinken, naar de bioscoop of uit eten, maar meestal blijven we gewoon thuis en nodigen we mensen uit, omdat ik me thuis het meest op mijn gemak voel.

Mijn lifestyle bestaat uit veel reizen, natuurlijk voor tennis, maar ook voor vakanties. Mijn favoriete vakantie was vorig jaar naar Hawaii, in het laagseizoen. Het is er zo mooi; ik zou graag een keer terugkomen. Je bent veel onderweg als proftennisser. Ik rijd ook graag in mijn Audi. Meestal als ik in Tsjechië ben om mijn ouders en familie te zien, is het een lange rit van de plaats waar ik op dat moment verblijf en om mijn familie te bezoeken. Ik reed onlangs naar Stuttgart en terug naar Praag, ik vind het heerlijk om de auto te pakken en te gaan.

Ik ben erg dankbaar dat ik een sport kan beoefenen waar ik van houd. Ik vind het verbazingwekkend hoeveel geluk tennis kan brengen, maar helaas ook verdriet. Je staat er helemaal alleen voor, niemand kan je helpen, niemand kan het verpesten. Het is een interessante sport. Ik houd van sport in het algemeen, ik kijk er veel naar. Ik speelde vroeger ook volleybal tot mijn elfde, toen moest ik kiezen tussen volleybal of tennis. Ik kijk ook graag naar ijshockey en voetbal, Slavia Praag is mijn favoriete club.

Ik draag het liefst comfortabele kleding, op de tennisbaan maar ook daarbuiten. Op de baan draag ik kleding van mijn sponsor Nike, die ik altijd mooie stijlen en kleuren vind hebben. Het zit erg comfortabel en ik speel er graag in. Buiten de baan draag ik vaak een jeans met een simpele top, maar ik draag ook graag jurken, vooral als het mooi weer is ga ik ervoor. Ik voel me erg comfortabel in het dragen van rokken en jurken.

Ik heb veel favoriete horloges van TAG Heuer. Ik ben verliefd op het sportieve Connected-horloge en de Carrera, maar ik houd ook van de modellen met diamanten en kleuren die je bij je outfit kunt matchen. TAG Heuer is altijd mijn favoriete horlogemerk geweest; het was mijn allereerste horloge dat ik kocht. Als ik geen horloge draag, voelt het alsof ik iets mis. Ik ben het gewend om een ​​horloge te dragen.

Ik ben dol op oorbellen, ik heb er veel en draag elke dag andere. Maar ook kettingen, ringen en armbanden draag ik graag. Ik heb het geluk dat ik ALO Diamonds als sponsor heb, de samenwerking is geweldig.

Ik heb ’s ochtends en ’s avonds een beautyroutine waarbij ik een serum, crème en oogcrème aanbreng, maar bovenal is het erg belangrijk om je huid goed te reinigen. Als ik in de zon speel, zweet en handdoeken gebruik en van klimaat- en tijdzone wissel, lijdt mijn huid veel. Dus ik probeer mijn huid heel goed te verzorgen, ook met het oog op de toekomst zodat mijn huid mooi blijft. Meestal draag ik geen make-up, vooral niet op de baan. Ik zou bang zijn dat mijn mascara uitloopt. Als ik uitga draag ik wel graag make-up, mascara, lippenstift en soms wat rouge.

Vriendelijkheid en respect staan ​​bij mij hoog in het vaandel. Ik ben opgegroeid met een bepaalde vriendelijkheid en respect, wat ik van mijn ouders heb meegekregen. Zo hebben ze me grootgebracht. Ik vind het heel belangrijk om altijd aardig te blijven en respect te hebben, zowel op de tennisbaan als daarbuiten. Het zou mooi zijn als het overal zo is.

Ik vind het fantastisch om kinderen te zien tennissen. Ik krijg veel berichten van kinderen dat ze naar mij opkijken als hun idool, soms krijg ik ook berichten van kindjes die het minder goed hebben. Het is fijn om iets terug te geven aan ze, in de vorm van een goed doel of in de vorm van iets kleins zoals een handtekening waar ze helemaal blij van worden.

Elke proftennisser wil Wimbledon winnen. Het was mijn droom. Ik kon me nooit voorstellen dat ik het zou winnen, laat staan twee keer. Het is een toernooi met een diepgewortelde tennisgeschiedenis, met alle tradities van dien, je voelt de geschiedenis als je op het Centre Court stapt. Voor mij is Wimbledon winnen een gevoel dat ik niet kan beschrijven, het is iets dat ik nooit zal vergeten. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben als speler en als persoon. Het blijft voor altijd bij mij. Er kwamen zoveel emoties los toen ik won. Mijn familie en team waren erbij. Ik vierde het met ze en ik zag tranen van geluk op hun gezichten, het was heel bijzonder. Er gaat niets boven het winnen van Wimbledon in mijn tenniscarrière. Het is een groot deel van mijn geschiedenis en leven.’