Van superscherp tot always on

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Iphone 14!

Het duurt niet lang meer voor de nieuwe iPhone 14 modellen in de winkels liggen. En dat is goed nieuws voor Apple-liefhebbers, want de serie wordt nu al de ‘spectaculairste iPhone-upgrade in jaren’ genoemd! Dat zie je ook terug in de beeldschermen van de nieuwe toestellen. Hoe die er precies uitzien lees je in dit artikel.

Super soepel scrollen door hoge refresh rate

Op de iPhone 14 en iPhone 14 Plus blijft je scherm altijd goed leesbaar en scroll je super soepel door je social media. Het beeldscherm heeft namelijk een verversingssnelheid van 60 Hertz (Hz). Dit betekent dat het display maar liefst zestig keer per seconde nieuwe informatie weergeeft.

Ben jij een gamer of kijk je graag filmpjes op je smartphone? Dan hebben we goed nieuws: op de iPhone 14 Pro en Pro Max zijn de beelden namelijk nóg soepeler. Dit komt doordat ze zelfs 120 keer per seconde verversen. Hierdoor blijven de beelden ook bij veel beweging duidelijk zichtbaar.

Always-on scherm op de Pro-modellen

Wil je weten hoe laat het is of zien of je een berichtje hebt? Dat zie je in een oogopslag door het always-on display. Zoals de naam al zegt blijven de schermen dus altijd aan staan. De verversingssnelheid gaat omlaag, zodat het display nauwelijks energie verbruikt en je telefoon niet te snel leegloopt. Wil je juist snel scrollen door social media of een video bekijken? Dan ververst je beeldscherm wel weer supersnel. Zo loop je nooit tegen vervelende haperingen aan.

Helder beeldscherm, zelfs bij veel zonlicht

Met een felle zon is het soms lastig om je smartphonescherm goed te zien. Maar met de iPhone 14 heb je daar gelukkig geen last meer van. Je kan de helderheid (nits) van het beeldscherm namelijk flink opschroeven. Het basismodel en de Max hebben een beeldscherm met maar liefst 1000 nits en de Pro-modellen zelfs 1200!

Mooie foto’s en video’s

Maak je een foto of video met je iPhone? Dan ziet die er supermooi uit op je beeldscherm. Dit komt door het heldere OLED-beeldscherm en het grote aantal pixels. Het display verlicht de pixels ook niet allemaal tegelijk. Hierdoor is er een hoog contrast tussen licht en donker en dat zorgt ervoor dat je foto’s en video’s er levendig uitzien en veel detail hebben.

Wil jij een iPhone 14 bestellen? Dan kan dat nu al! Het basismodel en de Pro’s zijn namelijk al beschikbaar. Voor het Plus-model moet je iets meer geduld hebben. Die komt begin oktober.