#VowForGirls

Bijzondere campagne voor International Day of the Girl

Wereldwijd trouwen twaalf miljoen meisjes voordat ze achttien worden, zonder dat ze er zelf voor kiezen. 11 oktober is het International Day of the Girl – een wereldwijde feestdag én oproep tot actie voor de rechten van meisjes. Daarom is het deze week extra belangrijk om stil te staan bij kindhuwelijken en hoe jij kan bijdragen kindhuwelijken te stoppen. 

‘VOW to End Child Marriage’ is een non-profit organisatie die zich inzet voor meisjes. Ieder meisje heeft recht op een veilige en gezonde toekomst, inclusief het recht om zelf te kiezen of, wanneer en met wie ze wil trouwen. Voor veel meisjes over de hele wereld is dat helaas niet zo vanzelfsprekend en de huidige coronasituatie maakt het alleen maar erger. Ieder jaar trouwen twaalf miljoen meisjes voordat ze achttien worden en experts voorspellen dat dit door de COVID-19 zal leiden tot 1-2 miljoen meer kindhuwelijken.

Meisjes hebben nu, meer dan ooit, onze hulp nodig. Daarom komt VOW deze week met een speciale campagne: ‘Take The Vow’. De campagne is simpel, maar de impact kan heel groot zijn. Hoe? Je maakt ‘the VOW’ door het delen van een hand-selfie op Instagram. Tag #VowForGirls, want voor iedere post, like en share wordt er $1 gedoneerd aan VOW door hun VOW-partners. Zo komen we een stapje dichterbij het stoppen van kind-huwelijken. So raise your hand!

Check de website voor meer info!

https://www.instagram.com/p/CF9oanGDRBg/