Pop-up expositie

COUNTERBODIES: EEN VROUWELIJK PERSPECTIEF OP HET LICHAAM

Counterbodies: de pop-up tentoonstelling tijdens Art Rotterdam 2021 met ongemakkelijke onderwerpen, naakte waarheden en onconventionele perspectieven. De unieke pop-up expositie presenteert het werk van twaalf (inter)nationale vrouwelijke kunstenaars. Het lichaam is een thema dat blijft fascineren en wat elke kunstenaar heeft geïnspireerd in haar werk. Counterbodies zoekt grenzen op en doorbreekt taboes. Curatoren Marth van Loeben en Vladimir Radujkov leveren zowel een frisse blik als een kwalitatief hoge standaard door gevestigde én jonge kunstenaars een podium te bieden.

Het lichaam: een vaak bezocht en onderzocht thema in de kunst. Het blijkt ook de gedeelde noemer van Counterbodies: alle kunst is een sterke artistieke interpretatie van het menselijk lichaam – zowel thematisch als visueel. Het werk van de twaalf kunstenaars confronteert ongemakkelijke waarheden en verkent onbesproken onderwerpen die in het verleden vaak ongeroerd zijn gelaten. Met deze premisse vestigt Counterbodies de aandacht op dit nog steeds controversiële onderwerp.De geselecteerde werken – van beeldhouwkunst, fotografie en borduurwerk tot verschillende mediavormen – lichten verschillende perspectieven uit rondom het thema lichaam.

Unieke locatie

Geïnspireerd door de atypische locatie en de esthetiek van het Oostelijk Zwembad – het Beatrixbad in Kralingen – exposeert Counterbodies de werken op een unieke (én corona-proof) manier. Marth en Vladimir ontwerpen een complexe installatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de structuren van de lege, blauwe bak die voorheen functioneerde als zwembad. Counterbodies is van 2 – 7 februari te bewonderen tijdens Art Rotterdam, als dat natuurlijk weer mogelijk is qua coronamaatregelen.