Talkids

De kinderkamer van…

In ‘Talkids’ nemen we een kijkje in de kinderkamer van bijzondere, bekende en fabulous kids. Ditmaal de kamers van Muck en Youp, de zoontjes van Kim Kötter.

Youps kamer

Kim: ‘Ik hou van kleur en print, maar wel op zo’n manier dat het rust brengt. Muck heeft een stoere kamer, maar wel gestyled en met veel houten aspecten, duurzame artikelen en geen plastic. Muck is dol op verkleden, dus we hebben een rek met mooie artikelen die lang meegaan. Het is geen typische kinderkamer. Zo lang als het kan stel ik voetbalitems en personages uit, haha! Ik vind dat lelijk op een kinderkamer.

Youp heeft in het vorige huis zo’n kleine kamer gehad. Ik vond nu dat we all the way moesten bij Youp. We zijn van alle kamers in het huis begonnen met Youps kamer. Het leeuwenkussen en het panterkleed komen van Kikke Kids en vormden de basis. Toen direct het koalabehang en voilà; de basis was gelegd. Bij Youp zijn we richting de zalmachtige kleuren gegaan omdat zijn meubeltjes al Scandinavisch groenblauw waren. De rieten lamp is een eyecatcher in de kamer. Bij mij hoeft het allemaal niet zo typisch jongens of typisch kinderen. Bij beide kamers hebben we veel hulp gehad van de zusjes en eigenaren van Kikke. De kamers zitten naast elkaar dus vanaf de trap en hal kijk je bij beide kamers op het behang. Er zit een bepaalde rust in de kleuren en het matcht goed. De koalakamer van Youp heeft na alle bosbranden wel een dubbele betekenis gekregen. Beide kamers hebben het prachtige ronde kleed. We hebben gebruik gemaakt van duurzame items van onder andere Ferm Living en Oyoy, dat zie en voel je. Zo kiezen zij bewust voor gerecycled papier en biologisch katoen. We wonen in een duurzaam gebouwd huis inclusief warmtepomp. Na “Expeditie Robinson” ben ik veel bewuster gaan leven.

Het kussentje hebben we laten maken toen ik voor “Expeditie Robinson” vertrok. Zo hadden ze altijd mama bij zich in bed. Ik heb er een week lang mee geslapen van tevoren zodat de knuffel mijn geur zou hebben.’

Mucks kamer

‘Ik ben verliefd op beide kamers en nu wil ik zelf ook zo’n kamer, haha. Ik word zo blij als de deuren openstaan en ik deze kamers zie. Lekker gestyled, mooie kleuren, maar echte leefkamers. En over het lichtplan is goed nagedacht. Gezelligheid, geborgenheid en warmte moet het uitstralen. En ja, we hebben echte planten in de kinderkamers.’

Fotografie: Lisette Lubbers fotografie