ROEF

ONTDEK DE MOOISTE DAKEN VAN AMSTERDAM

Het eerste weekend van september verzorgt ROEF een spectaculair programma op de mooiste daken van Amsterdam. Van Rooftop Roulette tot dakbioscoop, en van talkshow tot yoga op honderd meter hoogte. Een unieke ervaring én bijzonder kijkje over de stad.

Tijdens dit weekend vraagt ROEF aandacht voor onbenutte ruimte met grote duurzame kansen en zorgt ROEF ervoor dat Amsterdammers de ruimte boven de stad gaan ervaren. En dat op een heel toffe manier! Op vrijdag 4 september is de ‘Rooftop Talkshow’ over de laatste dakontwikkelingen in de indrukwekkende glazen koepel bovenop Capital C. Zaterdag 5 september kunnen bezoekers genieten van een heus Rooftop Roulette: een verrassingstour van vier uur langs vier daken, met verschillende workshops gericht op duurzaamheid. Natuurlijk mét cocktail van verse kruiden van de daken, bier gemaakt van regenwater en muzikale verrassingen onderweg. ’s Avonds toont ROEF, in samenwerking met documentairefestival IDFA, de road movie ‘Before Summer Ends’ op het dak van het NEMO Science Museum. Op zondagochtend kunnen yogaliefhebbers hun zonnegroet doen vanaf het dak van de A’DAM toren. Tickets kun je winnen via de yogawinactie!

ROEF organiseert al vijf jaar lang unieke events op het Amsterdamse daklandschap. Dit jaar iets anders; met een avontuurlijke, intieme setting. Tijdens de coronacrisis is de behoefte aan vrije, publieke ruimte in de stad groter dan ooit. Daarom is het juist nu is het essentieel de ruimte op het dak te benutten: ruimte voor bewoners, voor stadsparken, moestuinen én energieopwekking. ROEF neemt Amsterdammers graag mee naar het daklandschap en toont de (toekomstige) mogelijkheden boven de stad.