Beach please

De mooiste stranden aan de Nederlandse kust

Als we de weerberichten mogen geloven, kunnen we vanaf volgende week eindelijk weer genieten van heerlijk zomerse weer. En dat mag ook wel na al die herfstachtige dagen! Hét moment om te genieten van zon, zee en strand. Gelukkig heeft Nederland een prachtige kustlijn – van de Zeeuwse Rivièra tot aan de Waddeneilanden. Voor de nodige strand-inspiratie delen wij hier een lijstje met prachtige stranden in eigen land.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn de perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in eigen land, voor zonaanbidders én voor natuurliefhebbers. Aan de Noordzeekust vind je brede zandstranden die ideaal zijn voor heerlijke stranddagen en te proeven van the island life. Aan de kant van de Waddenzee vind je groenere stranden waar je heerlijk kunt wandelen, sporten of gewoon van de stilte kunt genieten. Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland, maar het Noordzeestrand op het eiland is wel een van de breedste stranden van Europa.

Noordwijk aan Zee

Noordwijk aan Zee is dé strandhotspot van Zuid-Holland. Het heeft een lange kustlijn, gezellige boulevard en prachtige duinen. Zin in een relaxte stranddag? Huur dan een bedje bij een van de populaire strandtenten in Noordwijk aan Zee, zoals Witsand of Tulum Tulum. Noordwijk is ook perfect voor een weekend getaway. Langs de boulevard vind je luxe hotels als Grand Hotel Huis ter Duin, het Palace Hotel en de Oranje Hotels.

Bloemendaal aan Zee

Het strand van Bloemendaal is maar liefst 4,3 kilometer lang en loopt van Zandvoort tot Velsen. Het is nét iets rustiger dan het populaire Zandvoort, maar net zo fijn en er is van alles te beleven. Van hippe beachclubs en luxe hotels tot de tofste strandfeesten. Bloemendaal aan Zee wordt niet voor niets ook wel het Ibiza van Nederland genoemd!

Zandvoort

Zandvoort is de populairste badplaats van Noord-Holland. Vanaf Amsterdam ben je binnen een half uur op het strand, dus voor Amsterdammers is dit de perfecte plek tijdens warme zomerdagen. De badplaats heeft talloze strandtenten waar je heerlijk een hele dag kunt vertoeven of na een werkdag kunt genieten van een hapje, drankje en de prachtige zonsondergang.

Zoutelande

Zoutelande kennen we natuurlijk allemaal van het gelijknamige nummer van BLØF. Het strand van Zoutelande wordt ook wel gezien als de Zeeuwse Rivièra, en dat snappen we! Het strand met brede duinen is ongeveer vijf kilometer lang en heeft een unieke wandelboulevard. Ook heeft Zeeland in de zomermaanden de meeste zonuren van ons land, dus je kunt hier urenlang genieten tijdens warme zomerdagen.

Scheveningen

Scheveningen is misschien wel het bekendste strand van ons land. De populaire badplaats trekt jaarlijks vele toeristen uit binnen- en buitenland, die allemaal komen genieten van alles wat Scheveningen te bieden heeft. Van de boulevard met vele strandtenten tot de beroemde pier. Vind je Scheveningen nét iets te druk? Ga dan voor een stranddagje bij Kijkduin, waar het net zo fijn is alleen dan wat rustiger.

Ultiem genieten van de Nederlandse stranden bij een heerlijke beachclub? Hier vind je een lijstje met de lekkerste beachclubs voor de perfécte beach day!