Miss Nederland 2020

Denise Speelman is Miss Nederland

Gisteravond is de 22-jarige Denise Speelman gekroond tot Miss Nederland 2020! Tijdens de show heeft de geboren Groningse, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, de felbegeerde kristallen kroon in ontvangst genomen van Sharon Pieksma – de Miss van afgelopen jaar.

Tijdens een spetterende finale met als thema ‘sisterhood’ hebben de tien finalisten trots en zelfverzekerd op het vernieuwde podium van Studio21 gestraald als nooit tevoren. De show werd gepresenteerd door natuurtalent Miss Nederland 2018 Rahima Dirkse en Patrick Martens, die met zijn ruime ervaring, onmetelijke enthousiasme en vakmanschap de finale heeft gedragen. De verschillende catwalkrondes in fashionable vrijetijdskleding, badpakken en jurken zijn ondersteund door muzikale shows van professionals als Samantha Steenwijk, EliZe, Patricia van Haastrecht en The Dutch Tenors.

Omdat het publiek in de zaal dit jaar door corona zeer beperkt was, heeft de organisatie een livestream mogelijk gemaakt. Zo hebben toch bijna twintigduizend mensen live kunnen meekijken naar de show, met als hoogtepunt de kroning van Denise tot de nieuwe Miss. Die uitkomst is bepaald door een zevenkoppige jury, bestaande uit William Rutten, Monique Westenberg, Albert Verlinde, onze eigen Kristina Bozilovic, Viktor Brand, Miss Nederland 2019 Sharon Pieksma en juryvoorzitter Monica van Ee (directeur Miss Nederland en hoofdsponsor hannah). Zij hebben besloten dat Denise Speelman dé Miss Nederland 2020 is die in het voorjaar van 2021 zal deelnemen aan de internationale Miss Universe-verkiezing.

‘Ik hoop als Miss Nederland de discussie te openen over eetstoornissen. Hier heb ik vijf jaar geleden zelf mee te maken gehad. Ik ben er nu helemaal bovenop en hopelijk kan ik andere meiden inspireren. Ik sta hier nu, tien kilo zwaarder, en ik ben Miss Nederland geworden. Ik wilde ooit aan het perfecte plaatje voldoen, maar dat bestaat niet. Iedereen moet weten waar je terecht kunt voor hulp en daarnaast moet iedereen weten dat je mooi bent, ongeacht je kleur, gewicht of intelligentie. Mijn ambitie wil ik dan graag combineren met mijn werk als styliste. “Je goed voelen in je lijf” is mijn levenswerk geworden en wil hier graag anderen mee helpen door onder andere kledingadvies te geven en mijn eigen verhaal te delen.’

Denise Speelman – Miss Nederland 2020

Op Jacht Naar De Kroon

Nieuwsgierig waarom Denise Speelman Miss Nederland 2020 is geworden? Het gehele traject is op de voet gevolgd en is te zien tijdens ‘Op Jacht Naar De Kroon’ op RTL4, vanaf zondag 20 september om 17:00 uur. Van casting tot finale, van bootcamp tot catwalktraining en van fotoshoots tot inzet voor goede doelen en partners. Niets is door de camera’s gemis(s)t!