Elite Model Look 2021

Dit weekend beginnen de castingdagen van Elite Model Look 2021

Dit weekend is het weer zo ver en begint Elite Model Look 2021. Na een lange periode van restricties en maatregelen is het weer mogelijk om op een veilige manier de meest prestigieuze internationale scoutingtour ter wereld te organiseren. Dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaren, mogen voor de eerste keer naast aspirant-modellen ook ‘digital content creators’ deelnemen aan EML 2021. Door middel van de huidige richtlijnen vanuit de overheid, zal Elite Model Look Nederland de castingdagen organiseren op een bijzondere locatie.

Iconomic Network, onder leiding van Nodar Beghiylen, is de officiële licentiehouder en vertegenwoordiger van Elite Model Look Nederland voor 9 jaar op rij. Vol enthousiasme is het Iconomic Network scoutingteam opzoek naar bijzondere talenten in Nederland, die zij vervolgens kunnen helpen aan een internationale carrière als model of creator. Wereldwijd biedt EML duizenden kandidaten de kans om hun dromen waar te maken en in de voetsporen te treden van iconen uit de industrie EML-alumni zoals: Cindy Crawford, Gisele Bündchen, Lara Stone, Yfke Sturm, Yasmin Wijnaldum en Birgit Kos. 

Digital content creators

In een tijd waar menig digital content creator het gezicht is van grote internationale campagnes, gaat EML Nederland dit jaar voor het eerst op zoek naar creators met een creatieve visie, wat doorontwikkeld kan worden door Elite World Group agentschappen. Er wordt slecht één creator geselecteerd uit elk deelnemend land om de EML World Final bij te wonen, waar zij, hij of hen zal fungeren als een officiële ambassadeur van EML in een nieuw verbeterd programma van digitale en sociale activiteiten. 

Deelname 

Om deel te kunnen nemen aan één van de Elite Model Look-castingdagen is het van belang dat deelnemers tussen de 16 en 26 jaar zijn. Als kandidaat krijg je de kans om als model of als creator mee te doen en een plaats te bemachtigen in de prestigieuze Elite Model Look World Final. Hier zullen twee World-winnaars, uit de categorie Model (jongen, meisje of non-binair persoon) en uit de categorie Digital Creators (jongen, meisje of non-binair persoon), een driejarig contract ontvangen binnen het netwerk van wereldwijde agency’s van Elite World Group. 

Elite Model Look in WFC

Elite Model Look Nederland is een samenwerking aangegaan met WFC Amsterdam. Vanaf de eerste castingdagen tot en met de finale bieden zij in hun WFC Amsterdam, hét fashionhart van Nederland, een unieke locatie voor de verschillende events. De EML 2021 castingdagen en halve finale vinden plaats op de volgende data: 

11 september               Casting                WFC Amsterdam – 13:00 – 17:00

12 september               Casting                WFC Amsterdam – 13:00 – 17:00

18 september               Halve Finale                 WFC Amsterdam – 09:00 – 17:00

Vakjury

Naast Nodar Beghiyl, eigenaresse Iconomic Network en licentiehouder Elite Model Look Nederland, zullen de halvefinalisten en finalisten bepaald worden door een jury bestaande uit bekende vrouwen uit de internationale mode- en beauty-industrie:

Iris Minier is ruim 30 jaar werkzaam bij Elite. Momenteel geeft ze als internationale scout tevens leiding aan de Next Generation of Talent-divisie bij Elite Paris. 

Jetteke van Lexmond is als stylist en fashion director een icoon binnen de Nederlandse mode. Zij wijdde een groot gedeelte van haar carrière aan het succesvol lanceren van titels als: Elle Girl, Glamour en Vogue binnen Nederland. Het was tevens Van Lexmond die de creatieve leiding had over de eerste covershoots van supermodellen Doutzen Kroes en Behati Prinsloo.

Mascha Feoktistova, beter bekend als Beautygloss, neemt ook dit jaar weer plaats in de jury. Zij is al jaren actief op social media in de beauty sector. Omdat wij dit jaar ook op zoek zijn naar content creators weet Mascha als geen ander wat je in je moet hebben om het online publiek aan te spreken. 

Marjolein Vreeke is al ruim 30 jaar actief in de sport- en fitnessindustrie. Zij is gespecialiseerd in het trainen van modellen. Model Robin Hölzken is één van haar dochters. Marjolein traint Nederlandse en internationale modellen met haar workouts en lifestyle advies.  

Ségolène Robin neemt als scout bij WOMEN Paris plaats in de jury tijdens de castingdagen.

Check de website voor meer informatie.