tech news

Helpt technologie vriendschappen te onderhouden?

Gister was het de Internationale Dag van de Vriendschap. Dankzij technologische hulpmiddelen zijn we meer in contact met elkaar dan ooit, waardoor vriendschappen zich verdiepen en verbreden. Toch onderhouden Nederlanders vriendschappen het liefst face-to-face, zo blijkt uit de Technologiebarometer 2019 die in opdracht van Samsung is uitgevoerd.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna acht op de tien Nederlanders (78,9%) vinden dat technologie hun leven makkelijker maakt. Face-to-face contact waarderen we vanzelfsprekend ook nog steeds, maar via messaging-apps leggen we vaak snel even contact om momenten en gebeurtenissen te delen of om af te spreken. Ruim de helft van de Nederlanders (51,5%) geeft aan door technologie meer contact te hebben met directe familie.

Kijken we naar de verschillen tussen de seksen, dan zien we dat mannen aanzienlijk vaker bellen dan vrouwen (50% vs. 38%). Vrouwen geven eerder dan mannen de voorkeur aan apps (90% vs. 82%), sociale netwerken (37% vs. 26%) en gesproken berichten (4% vs. 2%).

Conclusie? Lekker face-to-face blijven afspreken dus. Maar technologie helpt wel dégelijk bij het maken van al die leuke afspraken!

samsung.com