Let's celebrate

Het Amsterdam Light Festival viert 10-jarig jubileum

Het Amsterdam Light Festival bestaat 10 jaar. En een feestje vier je natuurlijk samen! Daarom kun jij vanaf nu stemmen op je favoriete lichtkunstwerken. De kunstwerken met de meeste stemmen worden tijdens Editie #10, in de winter van 2021-2022, langs de vaarroute geplaatst. Stem op je favoriet en wie weet zie jij deze wel weer shinen tijdens de jubileumeditie.

Het tienjarige jubileum van Amsterdam Light Festival wordt samen gevierd: voor het eerst mag het publiek meebeslissen welke kunstwerken onderdeel uitmaken van de beroemde vaarroute tijdens het festival. Het publiek wordt curator, en bepaalt (deels) mee hoe het festival er tijdens haar tienjarig jubileum uit gaat zien. Zo bedankt Amsterdam Light Festival bezoekers voor negen succesvolle edities: door samen vooruit te kijken naar, en vorm te geven aan, een feestelijk tienjarig jubileum.

Kies en win!

Onder alle stemmers verloot het Amsterdam Light Festival de One Lamp – een kunstwerk t.w.v. €3.600 van de Amsterdamse kunstenaar Jeroen Henneman, speciaal ontworpen voor Amsterdam Light Festival. Henneman omschrijft One Lamp als een ‘staande tekening’. Die tekening – van een eenvoudige bureaulamp – maakte hij met één lange, vloeiende lijn van licht. One Lamp is met de hand gemaakt door meesterglasblazer Ed Leder van het Scheveningse Neon Lewa, één van de laatste bedrijven in Nederland dat neonobjecten produceert. Naast de eye-cathing lamp, worden onder de deelnemers ook kaartjes voor het festival verloot.

Stemmen kan vanaf vandaag op de website van Amsterdam Light Festival.

©Janus van den Eijnden