Weekendtip

Het Weekend van de Romantische Muziek

Leuk nieuws voor liefhebbers van klassieke muziek: komend weekend vindt het Weekend van de Romantische Muziek plaats – het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam. Tijdens dit openluchtfestival kunnen liefhebbers van klassieke en romantische muziek op zaterdagavond genieten van het Maanlichtconcert en op zondag van de Dag van de Romantische Muziek. Traditiegetrouw trekken de bezoekers van dit event hun mooiste outfits plus hoed uit de kast. Een sprookjesachtig weekend met het historische stadspark als prikkelend decor.

Het Maanlicht Concert

Tijdens het exclusieve Maanlichtconcert op zaterdagavond 21 augustus kunnen de gasten genieten van optredens van bekende musici onder wie de Britse contrabassist Dominic Seldis(Koninklijk Concertgebouworkest), bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel, concertpianist Thomas Beijeren de sopraan Laetitia Gerards, alsook de kunstfluitvirtuoos Geert Chantrouen het cabareticoon Sven Ratzke. Maak de muzikale avond helemaal compleet met het Culinaire Romantique Arrangement. In deze hoogwaardige dinerbox van chef-kok Raymond Mertowirdjo zit een vijfgangenmenu dat opent met een gazpacho van meloen en komkommer en eindigt met een open pavlova. Tussendoor geniet je van een vegan steak tartaar, – gerookte mozzarella met avocado in heldere Tomatendressing en van overheerlijke krab, polenta van Miso & Maple en haringkaviaar. Geen zin in een food arrangement? Geen probleem! Want er zijn ook foodtrucks van o.a. Manic Organic, De Borrelplank, Ketelbinkie en Holy Crêpes. Vergeet je picknickkleed niet!

Dag van de Romantische Muziek

Tijdens de Dag van de Romantische Muziek op zondag 22 augustus staat Het Park bij de Euromast in het teken van de liefde. Bezoekers kunnen op deze dag o.a. genieten van pianist Hannes Minnaar, Het Doelen Ensemble met Maya Fridman (cello) en Maarten van Veen (piano), Duo Inside Out met Doriene Marselje (harp) & Celia García-García (piano) en het Amsterdamse gitaartrio Trio Debu met Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. In verband met de aangescherpte coronarichtlijnen heeft de organisatie de Dag van de Romantische muziek opgesplitst in twee dagdelen.

Met de coronarichtlijnen in het achterhoofd, is er gekozen voor een publieksvriendelijke en intieme invulling van de Dag van de Romantische Muziek en het Maanlichtconcert. Dit betekent dat bezoekers de concerten niet persé vanaf een vaste zitplaats hoeven volgen, maar zich vrij in het Park kunnen bewegen. Daarmee creëert de organisatie de comfortabele beleving die zij met het Weekend van de Romantische Muziek voor ogen hebben en voldoen zij ook aan de aangescherpte coronarichtlijnen voor eendaagse evenementen.

Het Weekend van de Romantische Muziek vindt a.s. zaterdag 21 en zondag 22 augustus weer plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het 5-gangenmenu + entree kost € 85, alleen entree zonder eten € 25. Check www.weekendvanderomantischemuziek.nl voor alle info.