international-womens-day

& Other Stories viert

International Women’s Day

Voor International Women’s Day 2020 viert & Other Stories zelfexpressie door fotografen die zij bewonderen, inclusief de Nederlandse Laura Kampman, uit te nodigen om de lens op zichzelf te richten. In een reeks zelfportretten reflecteren ze wat het betekent om iemands authentieke zelf vast te leggen. Hiermee moedigen zij anderen aan om hetzelfde te doen en hun eigen verhaal te ownen.

& Other Stories werkt samen met negen getalenteerde fotografen afkomstig uit verschillende landen wereldwijd; Gia Coppola, Wang Ziqian, Amanda Charchian, Grace Bukunmi, Wai Lin Tse, Laura Kampman, Ewa-Marie Rundquist en duo Lottermann & Fuentes. Zij tonen hun zelfportretten om zo hun verhaal te vertellen over de manier hoe zij ze zien.

“& Other Stories heeft individualiteit altijd al aangemoedigd, we wilden Women’s Day dit jaar dan ook een echte viering van zelfexpressie maken. Door samen te werken met fotografen die we bewonderen en te vragen of zij hún verhaal willen delen door middel van zelfportretten, hopen wij onze klanten te inspireren hun eigen expressies te reflecteren. Voel je geroepen om de kracht van deze eeuwenoude praktijk te verkennen!”

 – Anna Nyren, Hoofd van Co-Labs, & Other Stories

De werken van de negen fotografen, die ook als limited edition-posters uitkomen, zijn te zien in de winkel aan de Heiligeweg in Amsterdam. De totale opbrengst van de verkoop van deze posters wordt samen met €1 voor elk met de hashtag #herimageherstory online gepost zelfportret gedoneerd aan CARE, een organisatie voor armoedebestrijding die zich specifiek richt op vrouwen en meisjes.

& Other Stories viert haar zevenjarig bestaan op International Women’s Day 2020. Sinds hun lancering in 2013, hebben zij met veel getalenteerde en diverse vrouwen gewerkt. Eerdere samenwerkingen bestonden uit een breed scala aan inspirerende creatives zoals, Kim Gordon, Rachel Antonoff, Lena Dunham, Iris Apfel, Hari Nef, Kate and Laura from Rodarte, Giorgia Lupi, Tennessee Thomas of The Deep End Club, fashion stylist Camille Bidault-Waddington en liberating dance group L.A. City Municipal Dance Squad.

#herimageherstory
@andotherstories