Let's Donate

Magnum lanceert digitale kunsttentoonstelling

Magnum komt met een bijzonder project! In samenwerking met twaalf bekende én onbekende internationale kunstenaars opent het merk de digitale tentoonstelling ‘Pleasure Imagined’. Het is het begin van een tweejarige samenwerking met 100WEEKS om vrouwelijke cacaoboeren in Ivoorkust te ondersteunen.

De prachtige kunstwerken van de verschillende kunstenaars worden deze en volgende week dagelijks tentoongesteld op het Instagramkanaal (@magnum) van het populaire ijsmerk. De kunstenaars hebben hun inspiratie gehaald uit de lege straten van hun steden en blikken vooruit naar een wereld waarin men weer naar buiten kan zoals we gewend zijn. De Frans-Ivoriaanse kunstenares Aurélia Durand trapt de tentoonstelling af. Zij liet zich inspireren door haar West-Afrikaanse achtergrond en gebruikte hiervoor een oude foto gemaakt door haar vader in Ivoorkust. Ook werkt Magnum samen met de Rotterdamse illustrator Levi Jacobs. De stijl van Jacobs is opvallend – vooral in zijn gebruik van kleuren en texturen. Naast werk voor merken, publicaties en reclamecampagnes maakt Jacobs graag prints en muurschilderingen.

Ook de cacaoboeren in het West-Afrikaanse Ivoorkust zijn hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Met de digitale tentoonstelling wil Magnum donaties ophalen voor deze boeren en bewustwording creëren voor hun situatie. Als onderdeel van het project doneert Magnum €250.000,- aan 100WEEKS. 100WEEKS is een platform waar rechtstreeks geld kan worden gedoneerd aan vrouwen die in armoede leven. De vrouwen ontvangen gedurende honderd weken elke week donaties als mobiele transacties en financiële trainingen in kleine groepen. Met de samenwerking en de virtuele tentoonstelling hoopt Magnum een steentje bij te dragen aan de levensomstandigheden van deze vrouwen.

Check magnumicecream.com/pleasureimagined om de unieke kunstwerken te bekijken en te doneren.

Illustratie van Aurélia Durand
Illustratie van Levi Jacobs in Rotterdamse straat