My golden lifestyle rules

Mart Visser

In de afgelopen jaren heeft couturier Mart Visser een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Hij is erin geslaagd om haute couture in Nederland een nieuwe, jongere uitstraling en bovenal een modern en spraakmakend gezicht te geven. Structuur, reliëf, ambacht en techniek versterken het ontwerp. En deze zelfde ingrediënten past Mart toe in zijn art work, beelden, schilderijen en installaties. Lees hier Marts gouden lifestyleregels.

Style is never out of fashion: de gouden regel. Ik adviseer altijd iedere vrouw om te investeren in die ultieme stijlvolle essentials. Couture gaat niet uitsluitend over die avondjurk voor op de catwalk, maar voor mij veel meer over de perfectie van het ambacht. Denk eens na over die perfecte nachtblauwe smoking op maat, of wat dacht je van een zwartleren broek die nog nooit zo goed zat? De perfecte stijlitems die in geen enkele garderobe mogen ontbreken.

Handschrift en signatuur. In de 27 jaar waarin ik als ontwerper bezig ben, heb ik duidelijk een eigen handschrift gecreëerd. Dat betekent voor mij een signatuur met een herkenbare touch. Naast haute couture, mijn onlineshop MARTVISSER.NL en de schilderijen en sculpturen van mijn privéwerk als kunstenaar, vormen deze drie pilaren de creatieve ondersteuning waar ik voor sta als ontwerper. Door naar dit DNA te kijken ontstaan juist heel nieuwe dingen en stromingen binnen mijn eigen brein.

You’ll never have a second chance to make a first impression again. Oftewel, denk er goed over na hoe en wat je uitstraalt met wat je op dat moment draagt.

Trots. Onlangs presenteerde ik vol trots mijn nieuwe collectie gordijnen en semitransparanten voor in het interieur. Hier heb ik ruim een jaar aan gewerkt met Headlam, een groot bedrijf die wereldwijd verantwoordelijk is voor de mooiste interieurstoffen. Hoe leuk is het dat ik nu al foto’s krijg doorgestuurd van mensen die het in hun huis hebben hangen? Dan ben ik trots ja.

Tegenwind doet stijgen. Een geweldige zin die ik erg bij ondernemerschap vind passen. Je maakt naast alle successen ook zeker downers mee in je carrière. Soms moeilijk, maar ik heb geleerd dat uiteindelijk álles zich oplost. En dat een heel negatieve ervaring je verderop in het proces juist veel heeft doen leren.

Zolang ik maar kan creëren word ik blij. Kunstenaar of ontwerper? Tja… alles mag van mij. Ik kan gelukkig verschillende petten opzetten; die van de exclusieve ontwerper die met de mooiste stoffen een ontwerp maakt voor die die stijlvolle vrouw, terwijl ik een uur daarna tot aan mijn ellebogen onder de verf zit in mijn schildersatelier…

Gezondheid is alles. Ik zweer bij groot en goed onderhoud. Gezonde ingrediënten, niet te veel en duidelijke afwisseling van dat wat je eet. De laatste G&T is nu zeker drie weken geleden, dus die alcoholconsumptie heeft ook zijn beste tijd gehad. Een filosofische personal trainer, alles op de fiets, manicure, massage, stoombad en sauna… all part of being healthy.’