Moco Museum presenteert

Daniel Arsham – Connecting Time

De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham presenteert tot en met 30 september 2019 zijn solo-expositie ‘Connecting Time’ in het Moco Museum in Amsterdam. Arsham laat verschillende disciplines in zijn werk terugkomen: architectuur, design, beeldhouwkunst, film en fine art. Het Moco Museum is het eerste museum in Nederland dat werk van Daniel Arsham tentoonstelt.

De tentoonstelling bestaat uit verschillende ruimtes waaronder de Amethyst Ball Cavern en de Eroded Wallpaper Room, waar je het gevoel krijgt alsof je in een andere wereld ben. Daarnaast is er de nooit eerder vertoonde interactieve installatie Calcified Living Room, een woonkamer gevuld met mid-century design dat versteend lijkt.


“Ik kijk er enorm naar uit om tijdens mijn eerste tentoonstelling in Nederland, in samenwerking met het Moco Museum, een selectie van mijn werk uit de laatste tien jaar van mijn carrière te presenteren. Ik heb een aantal nieuwe en nog nooit eerder vertoonde werken en installaties voor deze tentoonstelling gemaakt en ik kan niet wachten dit met het Nederlandse en internationale Amsterdamse publiek te delen”

Arsham

Surrealistische omgeving

‘Connecting Time’ is een bevat werken van Arsham uit zijn volledige carrière. Sportkleding en objecten afkomstig uit de popcultuur zijn geërodeerd vormgegeven alsof ze opgegraven zijn op een archeologische vindplaats. Verpakte dierlijke karakters doen denken aan het werk van Christo of Man Ray, maar dan met een speelse, kinderlijke twist. Dez expositie wordt georganiseerd in samenwerking met Daniel Arsham en in partnerschap met Galerie Perrotin en Galerie Ron Mandos.

www.mocomuseum.nl