Amstel Boathouse

Most wonderful time of the year

Amstel Boathouse, de bekende restaurant- en eventlocatie aan de Amsterdamse Amstel, gaat in de wintermaanden een aantal latin- & jazzmiddagen organiseren. Op zaterdag 23 november staat zangeres Yvonne Weijers op het podium om de eerste van drie fijne middagen af te trappen.  

Omdat Amsterdam tijdens de wintermaanden wel wat extra sfeer kan gebruiken, besloten Amstel Boathouse-eigenaren Pim Pronk en Jeanine Geurts te gaan voor muziek. “We willen dat iedereen zich thuis voelt bij ons”, leggen ze uit. “Latin en jazz zijn muzieksoorten die heel goed passen bij de huiselijke sfeer van Amstel Boathouse én de gezellige wintermaanden. Met de middagen willen we tevens aan een groot publiek laten zien dat de omgeving van Amstel Boathouse ook in de wintermaanden veel te bieden heeft. Het is hier prachtig in deze periode van het jaar!”  

Yvonne Weijers & Menno van Loon  
De muzikale middagen vinden plaats op zaterdag 23 november, zaterdag 14 december en zaterdag 1 februari van 15.00 uur tot 18.00 uur. De eerste twee optredens neemt zangeres Yvonne Weijers met haar band voor rekening, de laatste van de reeks wordt afgesloten door Menno van Loon (FMA Jazzband).  De locatie leent zich na afloop van de performance uitstekend om lekker te dineren of even gezellig te borrelen. 

Weijers heeft zin in de twee performances. “Met mijn band toer ik langs theaters, festivals en clubs waar ik de mooiste latin en jazz-hits van de wereld combineer met Nederlandse liedjes”, zegt ze vrolijk. “Denk aan hits van Gershwin, Buena Vista Social Club en Van Morrison die ik samen met dichter Marten Janse en componist Cajan Witmer compleet in een nieuw jasje steek. Ik kijk onwijs uit naar de reactie van het publiek.”  

Amstel Boathouse is gelegen aan de Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam. Entree voor de muzikale middagen is gratis en er is gratis parkeergelegenheid (op basis van beschikbaarheid).