My golden lifestyle rules

Anouk Matton

Anouk Matton is een Nederlandstalige Belgische bekende dj en zangeres, vrouw van Dimitri Vegas en bracht onlangs haar eigen make-uplijn uit. Geïnspireerd door de healing powers van kristallen. Lees hier Anouks gouden lifestyleregels.

1.

Energy flows where attention goes. Dit is mijn levensmotto. Ik geloof dat alles in het leven uit energie bestaat en ik geloof eveneens steevast dat datgene waar je je aandacht op focust ook toeneemt in je leven. Energie zou je kunnen zien als datgene wat je mentaal ‘aankoopt’ in het universum. Als je je aandacht blijft vestigen op negatieve ervaringen, blijf je deze ook aantrekken en omgekeerd wanneer je je energie focust op positieve ervaringen, trek je volgens mij meer positieve ervaringen aan. Dit is meer bepaald gekend als the law of attraction en ik probeer deze manier van leven toe te passen op elk gebied.

2.

Ik ben een ware fan om mijn dagen te beginnen met affirmaties tegen mezelf te zeggen voor de spiegel. Affirmaties zijn korte positieve zinnen die je tegen jezelf zegt. Het onderbewustzijn controleert zo’n 95 procent van al onze handelingen en overtuigingen. De wetenschap achter de affirmatie zou er in bestaan dat je door continu dezelfde zinnen tegen jezelf te zeggen, je deze gedachten als het ware plant in je onderbewustzijn en ze elke dag water geeft door ze te herhalen en het stilaan gaat geloven en je daardoor er ook naar gaat handelen. Mijn make-uplijn draait daarom ook helemaal rond het ‘I AM’ gegeven. Alles wat je na deze twee simpele woorden plaatst (ik ben) is extreem krachtig, want je wordt werkelijk datgene wat je van jezelf gelooft te zijn.

3.

Ik vind vergeving een powerful proces. Er is volgens mij niets zo slecht voor het lichaam als wrok en kwaadheid vasthouden. Deze gedachten stapelen zich op in je lichaam en zo ontstaat volgens mij ziekte. Daarom is het zo belangrijk dat we allemaal in staat zijn om te vergeven, zowel anderen als jezelf. En iemand vergeven doe je ook eigenlijk ook vooral voor jezelf, want jij bent diegene die zich als het ware bevrijdt. Ik probeer elke nacht te gaan slapen met een clean heart. Ik vergeef alles en iedereen, inclusief mezelf, als er dingen zijn verlopen die beter hadden gekund. Er is een mooi gezegde dat dit mooi verwoordt: Uzelf vastklampen aan kwaadheid is als het oprapen van een heet kooltje met de bedoeling dat naar iemand anders te gooien; u bent degene die zich verbrandt (GAUTAMA BOEDDHA).

4.

Yoga is good for the soul, mind and body. Ik houd ervan om dagelijks een half uur yoga te doen. Mijn lichaam beweegt zich soepel en blijkbaar is er ook een verband tussen vele yogabewegingen en je organen. Ik vind het een leuke gedachte dat ik door middel van deze lichte work-out niet alleen mijn mind even vrijmaak van alle rumoer van alledag, maar eveneens mijn lichaam verzorg.

5.

Dankbaarheid is voor mij de allergrootste kracht en sterkte die je als mens kan hebben in je leven. Dit sluit ook aan bij het gegeven dat ik geloof dat alles uit energie bestaat. Als je in een staat van dankbaarheid bent voor alles wat je in je leven meemaakt en bereikt hebt, verhoogt je trillingsfrequentie. Dankbaarheid zou ik durven omschrijven als de grote vermenigvulder. Daar waar je oprecht dankbaar voor bent, vermeerdert zich.

6.

Engelen bestaan echt. Volgens mij hebben we allemaal beschermengelen rondom ons. Ik heb al een aantal onverklaarbare gebeurtenissen meegemaakt die me hebben moeten doen geloven dat er meer is na dit leven. Ik vind dit een geruststellende gedachte dat dood zijn niet het einde betekent. Je kan engelen ook altijd om een teken vragen, om de meest uiteenlopende redenen. Zo weet ik soms niet wat ik moet aantrekken ’s ochtends en vraag ik engel ‘Jophiëlle’ (engel van schoonheid) om me te helpen de perfecte outfit te vinden en raar maar waar, opeens weet ik meteen wat aan te doen.

7.

Ik ben een boogschutter van sterrenbeeld en neem mijn pijl en boog dan ook serieus. Een teleurstelling in het leven probeer ik namelijk niet altijd negatief op te nemen. Ik probeer het eerder te zien als een pijl die je eventjes naar achter moet trekken om dan full speed in richting van mijn doel te belanden.

8.

Wanneer ik een heel drukke periode heb, vind ik het belangrijk om momenten in te lassen van totale rust. Ik probeer me dan te focussen op mijn ademhaling en echt eventjes helemaal tot mezelf te komen en de razernij van gedachten aan me te laten voorbijkomen. Je zou dit mediteren kunnen noemen. Maar ik vind mijn meditatie ook bijvoorbeeld in het urenlang bezig zijn met puzzelen of helemaal op te gaan in het schilderen van iets randoms of het knuffelen met mijn hond.

9.

Ik geloof in karma en daarom probeer ik altijd mensen te behandelen zoals ik zelf behandeld wil worden. Dat wat je ‘uitzendt’ naar andere mensen, komt als een boomerang bij je terug.

10.

Ik houd zo van kristallen. Kristallen zijn kleine brokjes energie die je in je huis plaatst, in juwelen verwerkt of zoals bij AM Cosmetics het geval is, mee in de make-up verwerkt. Ik vind het prachtige stukjes van de natuur. Ze zijn zo mooi om naar te kijken en bovenal de energie die ze uitstralen is powerful.