Sleep tight

Negen tips voor de warme zomernachten

Eindelijk is de zomer begonnen! We love it! Helaas kan een zwoele zomernacht ook slaapproblemen met zich meebrengen. Het Zweedse beddenmerk Hästens deelt negen tips zodat jij geen last hebt van de hitte en kan genieten van een heerlijke nachtrust deze zomer.

Vind de optimale temperatuur voor een goede slaap

Het is belangrijk om een ​​temperatuur te vinden die comfortabel is voor een goede nachtrust. Dit kan verschillen per persoon, maar over het algemeen wordt aanbevolen om de slaapkamer rond de 18 graden Celsius te houden.

Kies voor een luchtig bed

Investeer in een kwaliteitsmatras en beddengoed dat goed ademt en vochtregulerend is, zoals de producten van Hästens. Zo blijf je koel en comfortabel tijdens de warme zomernachten.

CREËER EEN RUSTGEVENDE SLAAPROUTINE

Ontwikkel een vaste slaaproutine waarin je jezelf de tijd geeft om te ontspannen en tot rust te komen. Lees bijvoorbeeld een goed boek, luister naar rustgevende muziek en drink een kop kruidenthee.

Kies lichte kleuren om de slaapkamer in te richten

Donkere kleuren absorberen meer warmte en kunnen de slaapkamer warmer maken, terwijl lichte kleuren juist meer licht reflecteren en de kamer koeler houden.

ZIE OOK: VIJF TIPS VOOR EEN RUSTGEVENDE SFEER IN DE SLAAPKAMER
 

Let op de materialen van het beddengoed

Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en zijde ademen beter en zorgen voor een betere luchtcirculatie, wat kan helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur tijdens het slapen. Het materiaal van beddengoed en een pyjama kan een grote invloed hebben op slaapkwaliteit en comfort.
 

Kies een goed hoofdkussen

Een te dik kussen kan zorgen voor een te hoge slaaphouding, waardoor je het warmer kunt krijgen. Een dunner kussen of zelfs een kussen met een koelend effect kan helpen om het hoofd koeler te houden tijdens warme nachten.

ZIE OOK: HOTELS MET DE MEEST COMFY BEDDEN IN BELGIË EN NEDERLAND
 

Beperk blootstelling aan licht vóór en tijdens het slapengaan

Vermijd telefoons op het nachtkastje en omgevingslicht en gebruik een slaapmasker indien nodig. Licht voor het slapengaan kan het inslapen belemmeren en spanning veroorzaken, wat het tegenovergestelde is van wat we willen. Een consistent slaapschema kan worden behouden door het beperken van blootstelling aan licht.

Vermijd stimulerende middelen

Beperk het gebruik van cafeïnehoudende dranken, zoals koffie en energiedrankjes, vooral later op de dag. Deze kunnen je wakker houden en je slaapcyclus verstoren. Kies in plaats daarvan voor kruidenthee of water.

MAAK GEBRUIK VAN VERKOELING

Zet een ventilator aan of gebruik een plafondventilator om de luchtstroom in je slaapkamer te verbeteren.

Sleepy Summer Musthaves