5 overtuigende redenen

om jezelf te daten!

Thuis werken als het even kan en je mag gerust buiten een frisse neus halen, liefst alleen en niet in een groep. Uitstekend advies van onze minister-president! Niet alleen als maatregel in deze coronacrisis, neen, als uitstékende tip als date met jezelf! Jazeker! Waarom het zo belangrijk is om regelmatig een date met jezelf te hebben lees je hieronder.

Zelfzorg en -liefde gaat vaak over een dagje spa, lief zijn voor jezelf, meer mediteren en dat soort. Maar wij willen het hebben over de kansen, de inzichten én geestelijke voordelen!

Reden 1: Negatieve en positieve ionen

Huh?! Wattuh? Ja, dat dachten wij ook toen we over ionen hoorden. Moeilijke wetenschappelijke zinnen vertaald is het als volgt; ionen zijn moleculen die een elektrische lading hebben gekregen. Ze worden in de natuur gecreëerd. Iedereen kent het gevoel van over het strand of onder een waterval doorlopen. Dit frisse gevoel komt door de negatieve ionen die op deze locaties in overvloed door het luchtruim zweven. Deze komen in de natuur veel meer voor dan in een huis of kantoorruimte. Negatieve ionen komen ook vaak voor bij onweersbuien. Ze worden dan geactiveerd door de elektriciteit van een bliksemschicht. De ergste “ionen-rovers” zijn elektrisch geladen kunststof oppervlakten, huisstof en elektrische apparatuur. Bij een tekort aan negatieve zuurstofionen, hebben veel mensen last van nervositeit, voelen zich depressief of vermoeid, hebben een gestoorde nachtrust of hebben een verlaagde psychische of fysieke weerstand.

De beste manier om de lucht gezond te houden bestaat dus uit het verbannen van de “ionen-rovers”, regelmatig de ruimte te luchten en gebruik te maken van natuurlijke materialen.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het verrijken van de lucht met negatieve ionen een positief effect op de mens heeft. Er is een duidelijke toename van de weerstand, een verbetering van het concentratievermogen en een toename van de levensvreugde geconstateerd. Dus, ga! Erop uit! Letterlijk opladen!

Reden 2: No limits

In de buitenlucht, in de rust, zijn er letterlijk no limits. Geen muren. Weleens doorgehad dat de beste gesprekken met je partner, vriendin of zus tijdens een wandeling waren? Wanneer men géén belemmering – zoals bijvoorbeeld muren – ziet en voelt, gaan ze “open”. Je praat makkelijker over dingen die je normaliter niet snel zou bespreken. En door het te bespreken met elkaar, of in dit geval met jezelf omdat je er in je uppie op uit gaat, kom je geheid tot dé oplossing van je uitdaging, hét nieuwe idee voor je werk en tot een besluit waar je al weken over twijfelde. Een date met jezelf brengt je nader tot jezelf en de antwoorden die je al lang met je meedraagt maar niet kon horen door de ruis van alledag.

Wees dapper en pak deze kans om in stilte te zijn met jezelf om jouw leven de wending(en) te geven die het nodig heeft om je béste leven te leiden!

Reden 3: Luisteren

Door alleen op pad te gaan sta je open voor je innerlijke stem. Het maakt me niet uit hoe nuchter je bent. Iederéén heeft “dat voorgevoel” weleens gehad en er wel of niet naar geluisterd. Joejoe! Dát is je innerlijke stem. Aangenaam, prettig kennis te maken. Het heeft niks te maken met zweverig zijn, het heeft te maken met de stilte opzoeken dat je – letterlijk – je eigen gedachten kunt horen en navigatie kunt volgen. Want dat lieve lezer, is de béste leider.

Reden 4: Stilte

Een date met jezelf brengt stilte met zich mee. Stilte kan ook als eng worden ervaren en wellicht word je er nu ongevraagd mee geconfronteerd en kom je er in deze tijd van crisis achter dat je er al die tijd voor aan het wegrennen was. Want in stilte komt de waarheid bovendrijven. De ruis van alledag kan lekker zijn omdat je dan niet hoeft te luisteren naar je innerlijke stem, die altijd het beste met je voor heeft en altijd gelijk heeft. Want jij kiest ervoor om juist niet naar je gevoel te luisteren. Maar 2020 is – zoals je nu wel hebt ervaren – hét jaar van de verandering volgens de Chinese astrologie. En die Chinezen hebben het bij het rechte eind. Wees dapper en pak deze kans om in stilte zijn met jezelf om jouw leven de wending(en) te geven die het nodig heeft om je béste leven te leiden!

Reden 5: Comfortzone

Mensen zijn kuddedieren zeggen ze. Oké, niet letterlijk maar wel in het geval van elkaar opzoeken. Zelfs tijdens een dodelijk coronavirus blijkt het moeilijk om uit elkaars buurt te blijven. Maar dóe het wél. Een date met jezelf is wellicht spannend omdat je er bijna nooit in je uppie op uitgaat. Deze stap uit je comfortzone zorgt er zeker voor dat je jezelf beter leert kennen! Het zal je zelfverzekerder maken. En iedereen weet inmiddels toch: the magic happens outside your comfort zone.

Foto: Deblon Sports