TALKIES TIPT

One Day gebinged? Dan wil je deze miniseries óók op je radar

Zat je tijdens One Day aan de bank gekluisterd en ben je op jacht naar een waardige opvolger voor je kijklijst? Heuglijk nieuws, want we hebben precies wat je zoekt: vier miniseries die je net zo doen huilen, schaterlachen en alles daartussenin.

Normal People

Net als One Day ontrafelt Normal People de complexe relatie tussen twee tegenpolen. Zo
krijgt de populaire Connell (Paul Mescal) gevoelens voor de eigenzinnige Marianne (Daisy-
Edgar Jones), die door haar sterke overtuigingen niet zo geliefd is op school. Om
complicaties te vermijden, besluit Connell hun band verborgen te houden voor de
buitenwereld. De serie strekt zich uit van hun tienerjaren tot hun studentenleven en speelt
zich af tegen het groene decor van Dublin, Ierland.

Looking for Alaska

In Looking for Alaska duik je in het leven van Miles ‘Pudge’ Halter (Charlie Plummer), die op een kostschool in Alabama de enigmatische Alaska Young (Kristine Froseth) tegen het lijf loopt. Centraal in deze achtdelige tranentrekker staat een noodlottig auto-ongeluk, waarvan de ware toedracht pas aan het einde wordt onthuld.

Pride and Prejudice

Hopeloze romantici met een zwak voor sociale satire, opgelet: ‘Pride and Prejudice’ is een must-watch. In dit iconische verhaal van Jane Austen baant Elizabeth Bennet (Jennifer Ehle) zich een weg door de huwelijksmarkt van het 18e-eeuwse Engeland. Gewapend met een scherpe geest en een dosis snedig sarcasme ontmoet ze de trotse Mr. Darcy (Colin Firth). Wat begint als wederzijdse afkeer, mondt langzaam maar zeker uit in een wervelende romance.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Vooruit, nog één kostuumdrama vol korsetten, hofintriges en een vrouw die (letterlijk en figuurlijk) de scepter zwaait. Als prequel op de razend populaire serie ‘Bridgerton’ werpt ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’ licht op de jonge jaren van Queen Charlotte (Golda Rosheuvel). De zes afleveringen belichten haar gearrangeerde huwelijk met King George III (Corey Mylchreest), maar niet op de zoetsappige manier die fans gewend zijn. De serie draagt een diepere boodschap uit: het leven mag dan kort zijn, ware liefde overstijgt de tijd.

Tekst Jari Putteman
Fotografie Netflix