Micky Hoogendijk presenteert

The Ones I – XXL versie

Studio Micky Hoogendijk kondigt met trots haar deelname aan de ECC Personal Structures-tentoonstelling tijdens de Biënnale van Venetië aan. Micky Hoogendijk, bekend om haar introspectieve werk, presenteert haar nieuwe aanvulling op de familie, The Ones I – XXL versie, een monumentaal vier meter hoog bronzen sculptuur die getuigt van de harmonie tussen kwetsbaarheid en kracht, en het belang van eenheid onder mensen.

Het is de zevende editie van de tweejaarlijkse hedendaagse kunsttentoonstelling Personal Structures in Venetië. Een brede selectie van kunstwerken van internationaal bekende en opkomende kunstenaars, fotografen en beeldhouwers, evenals academische instellingen van over de hele wereld, worden getoond. De tentoonstelling is bedoeld om dialoog, culturele uitwisseling en het delen van ideeën tussen de deelnemers te stimuleren, waarbij de thema’s Tijd, Ruimte en Bestaan vanuit verschillende perspectieven worden verkend.

Universele taal van The Ones

De schoonheid van The Ones ligt in de universele aantrekkingskracht. Net zoals muziek en natuur barrières overstijgen, doen dat ook Hoogendijks sculpturen. Ze zijn een reflectie van iedereen en alles, een spiegel van onze gedeelde menselijke ervaring. Het roept een gevoel van identificatie op en het besef van de behoefte aan verbinding om zichzelf te versterken. ‘We zijn allemaal deel van iets groters, en door deze verbindingen ontdekken we onze gedeelde oorsprong en identiteiten,’ legt ze uit. Deze universaliteit is wat Hoogendijk drijft om haar werk internationaal tentoon te stellen.

In haar fotografie en sculpturen geeft Hoogendijk zichzelf weer en daarmee ook de ander. Through The Eyes Of Others I See Me. Hoogendijk wordt betoverd door die onzichtbare connectie tussen kunstwerk, kunstenaar en beschouwer. Daar komt alles samen.

In de Giardini della Marinaressa in Venetië, met een indrukwekkende hoogte van vier meter, nodigt deze bronzen sculptuur uit tot publieke interactie. Het is niet alleen bedoeld om bekeken te worden, maar om ervaren te worden, waardoor kijkers deel uitmaken van de kunst zelf.

Een reis van kwetsbaarheid naar kracht

De sculptuur is in een tijdsbestek van zes maanden gemaakt door middel van de traditionele zandgiettechniek, in nauwe samenwerking tussen Studio Micky Hoogendijk en Bronsgieterij Kemner.

Het proces van het transformeren van deze sculpturen van delicate ontwerpen naar veerkrachtige bronzen kunstwerken is symbolisch voor de thema’s die Hoogendijk verkent. The Ones is een fusie van vorm, emotie, kracht en kwetsbaarheid, die het concept van eenheid in diversiteit omvat: De Familie.

The Ones I – XXL versie is te zien van 18 april tot 24 november 2024 in de Giardini della Marinaressa.
Riva dei Sette Martiri, 30122 Venezia VE, Italië