Forest Film Festival

Unieke filmervaringen in het Amsterdamse Bos

Deze zomer kijk je de mooiste films onder de sterrenhemel in het betoverende Amsterdamse Bostheater. Een unieke filmbeleving waarbij bijzondere verhalen centraal staan in combinatie met muziek, poëzie en inleidingen van experts en liefhebbers. Het Forest Film Festival is geïnitieerd door filmplatform Cinetree, opgericht door Hanna Verboom. 

Tijdens het succesvolle, jaarlijks terugkerende Cinetree Forest Filmfestival in het Amsterdamse Bostheater kan je met de hele familie genieten van het betoverende Life of Pi, tot middernacht dansen bij het experimentele EMA, een traan wegpinken bij de Franse hit Les Petits Mouchoirs, samen met je huisdier naar Stray kijken of met je date naar Call Me By Your Name tijdens een onvergetelijke BNNVARA First Dates movie night.

Het Forest Filmfestival is een vervolg van de succesvolle openlucht filmavonden die Cinetree eerder organiseerde in samenwerking met onder andere het Amsterdam Museum, de Hermitage en buitenplaats de Hoorneboeg. De programmering is ook nu weer in handen van Cinetree en bestaat uit zes unieke filmavonden waarbij steeds weer een nieuwe thema centraal staat.

“Cinetree is veel meer dan een filmplatform. Maandelijks gebruiken we onze programmering om relevante thema’s op de kaart te zetten. Zo schrijven we artikelen, produceren we originals en organiseren we unieke events zoals het Forest Film Festival. We creëren hiermee echt een belevenis. In de openlucht samen films kijken die worden ingeleid door experts zoals Jimmy Nelson en Ernst Jan Pfauth. Na al die maanden thuis films kijken is dit een welkome afwisseling. Samen kijken is toch het leukste!”

Hanna Verboom, oprichtster van Cinetree

Unieke filmervaringen

Dinsdag 31 augustus: Life of Pi

Het Forest Film Festival wordt geheel in stijl geopend met de avontuurlijke animatiefilm Life of Pi. Laat je betoveren door misschien wel een van de meest magische avonden in het Amsterdamse Bos. De avond wordt geopend door de oprichter van Cinetree Hanna Verboom, die in gesprek gaat met wereldberoemde fotograaf en avonturier Jimmy Nelson.

Woensdag 1 september: Les Petits Mouchoirs

Tijdens de soirée française kun je genieten van de grote Cinetree hit Les Petits Mouchoirs, ingeleid door Ernst-Jan Pfauth – oprichter van De Correspondent. Alles deze avond ademt Frankrijk, de dresscode is een Bretons streepje & baret. Geniet van heerlijke Franse kaasjes uit de Crisp borreltas en laat je verrassen door een Franse voordracht van theatermaakster Eva Bartels.

Donderdag 2 september: EMA

Donderdag in het bos een speciale dance night met EMA: de experimentele dansfilm van Oscarwinnaar Pablo Larraín (Jackie). Muziek en dans staat centraal in deze film en dus ook tijdens deze avond in het Bostheater: de filmmuziek van DJ Nicolas Jaar zal na de film worden gedraaid door de Amsterdamse DJ Joya Felicia Blaauw. De inleiding wordt gedaan door acteur Nils Verkooijen & Sallie Harmsen

Vrijdag 3 september: Across the Universe

Musicalfilm en klassieker Across the Universe zit vol liefde en de allermooiste liefdjes van The Beatles, waardoor het de perfecte vrijdagavond date-film is. Meezingen mag! Alles deze avond staat in het teken van de liefde en muziek. Als klap op de vuurpijl is er een speciale Beatles Quiz.

Zaterdag 4 september: Call Me By Your Name

De ‘Summer of Love’ viel al snel in duigen. Daarom slaan Cinetree & BNNVARA de handen ineen en brengen ze First Dates naar het Amsterdamse Bos om alsnog de liefde te vieren. Geniet van een voordracht van stadsdichter Jesse Laport, kijk samen met Sergio liefdesklassieker Call Me By Your Name onder de sterrenhemel en heb de leukste date van je leven!

Zondag 5 september: Stray met je huisdier 

Last but not least: een dog-friendly avond in het Amsterdamse Bos. Samen met onze trouwe viervoeters kijken we op 5 september naar de prijswinnende documentaire Stray: over het leven van straathonden in Istanboel, vanuit het perspectief van de honden zelf.

De films zijn ook online te zien zijn via Cinetree.nl. De kaarten zijn online verkrijgbaar, en kosten 10 euro per stuk, te bestellen via cinetree.nl/events