Pictures for Purpose

Unieke kunst voor een goed doel

Pictures for Purpose is een initiatief dat jaarlijks werk van internationale fotografen tentoonstelt en verkoopt met als doel: zoveel mogelijk funding ophalen voor het goede doel. Na een succesvolle eerste editie in 2020, die in twee weken tijd ruim €200.000,- opbracht voor de Voedselbank, loopt nu de tweede editie van de fundraising print sale. Dit jaar gaan de opbrengsten naar Justdiggit – de non-profit organisatie met de missie de aarde af te koelen middels vergroening. Daarom staat de fundraiser in het teken staat van een van de grootste crisissen wereldwijd, de klimaatcrisis. Unieke fotokunst voor aan de muur én je draagt een steentje bij aan de klimaatcrisis: een win-win!

Fotografie speelt in deze tijden een cruciale en verbindende rol. Pictures for Purpose biedt een platform voor kunstenaars die met hun werk op creatieve wijze aandacht kunnen creëren voor maatschappelijke zaken. De fundraiser biedt een unieke reeks van zowel gevestigde namen als opkomende talenten van over de hele wereld, waaronder Dana Lixenberg en Sekyi uit Nederland. Maar ook namen als Jack Davison (VK), Gregory Halpern (VS), Min Hyunwoo (KR) en Hashem Shakeri (IR). Sommige foto’s staan voor hoop, anderen voor ons veranderende klimaat of de relatie tussen mens en natuur. 

Elsa Leydier
Rob Woodcox

Samen met Pictures for Purpose zetten alle deelnemende fotografen zich met hun geselecteerde werk in voor The Decade on Ecosystem Restoration, ook wel het decennium van ecosysteemherstel (2021 tot 2030). Om onherstelbare schade aan de planeet te voorkomen, moeten we de komende 10 jaar in actie komen en samen de aarde weer afkoelen. Pictures for Purpose brengt niet alleen dit onder de aandacht, maar geeft ook een deel van de opbrengsten aan Justdiggit. Het andere deel van de opbrengsten gaat naar de deelnemende kunstenaars, die zelf de afgelopen maanden waardevolle inkomstenstromen zijn misgelopen. Zij kunnen kiezen om een deel van de opbrengst uit de verkoop van hun werken te ontvangen. Minimaal 50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan Justdiggit.

Alle unieke prints worden aangeboden voor €125,- en hebben het formaat van 20×30 cm. De fundraiser loopt nog tot 21 juni. Check de website voor de fundraiser.

Sekyi
Scheltens
Dana Lixenberg