DÉ UNIVERSELE REGELS VOOR HET BEHALEN VAN SUCCES

van de rijken der aarde

Nu het coronavirus ons land in z’n greep houdt wedden we dat je meer aan huis gekluisterd bent en hopen we voor je dat dit tevens een moment van bezinning is. Dat je even kunt stilstaan bij wat is en wat je graag nog zou willen. Want jij kunt alles krijgen wat je wilt. Jij kunt succesvol zijn. En hoé je dat wordt, lees je hieronder.

Eerlijk is eerlijk; we hebben op de redactie tezamen genoeg zelfhulpboeken gelezen, succesprogramma’s gezien, cursussen en lezingen gevolgd én in de afgelopen 26(!) jaar dat Talkies bestaat honderden succesvolle ondernemers geïnterviewd. Zoals de samenvatting van een boek straight tot the point leidt, besloten we een samenvatting te maken van vergaarde wijsheid die wij met betrekking tot succes en het behalen ervan van de succesvolste mensen hebben geleerd. En deze universele regels onder elkaar te zetten voor je. Read & learn!

GELOOF HET

Geloven in jezelf en jouw business is de basis van creatie. Geloof dat jij alles kunt en alles waard bent. Vertrouwen en geloven is de brandstof die jouw business vooruit stuwt. Vertrouwen dat als jij die eerste stap neemt, je de volgende trede vanzelf ziet, je de juiste mensen treft om verder te komen en de omstandigheden voor succes creëert.

DISCIPLINE

Wees gedisciplineerd. Nog nóóit is iemand die altijd een gat in de dag slaapt succesvol of rijk geworden. In álles dat je doet, je allereerste bijbaan, dan je corporate baan en eigen onderneming; sta vroeg op, werk met discipline constant aan je droom en laat je niet afleiden. Wéét dat succesvolle mensen áltijd diegene zijn die op tijd zijn, élke dag vroeg opstaan want; ‘ochtendstond heeft goud in de mond’. Hier ontstaan de beste ideeën en nog voor de lunch worden de grootste deals gesloten. Hun dagelijkse planning werken ze met bijna militaire precisie af en ze schuiven werk nooit en te nimmer door. Zij hebben geen to do-lijstjes, zij DOEN het direct. Gedisciplineerd werken en leven maakt het verschil tussen wel of niet succesvol zijn. Alle mega succesvolle mensen hebben dagelijkse rituelen met elkaar gemeen; vroeg opstaan, sporten, mediteren, dankbaarheid uitspreken, blijven leren en gezond eten.

Hoe vaak ben je al tegen mensen aangelopen die je hoogmoedig vinden, zeggen dat het je niet gaat lukken, of erger, er lacherig over doen. Dát is het teken dat je op de goede weg bent!

FOCUS

Leer van business coaches en zelfhulpboeken; focus je élke dag op jouw doel, en werk er zo stap voor stap naartoe. Laat je niet afleiden door meningen van anderen die denken het beter te weten of trendontwikkelingen die zich voordoen; heb vertrouwen in jouw plan en/of product, blijf gefocust op de uitkomst en zie het succes voor je!

WERK HARD, HARDER, HARDST

De rijken en succesvollen doen altijd wat anderen niet leuk vinden. Gaan nét een stap verder. Ze werken harder dan hun concurrentie en creëren zo vruchtbare grond voor hun welverdiende succes.

JUST DO IT

Een idee blijft maar een idee als je er geen actie op onderneemt. Zoals Sara Blakely – founder van shapewear Spanx – zegt; think of it, produce it, market it.

PASSIE

Love what you do; de rijken der aarde hebben het belang van het liefhebben van wat je doet om succes te vinden meermaals geprezen. Steve Jobs zei het al: ‘De enige manier om fantastisch werk te leveren is wanneer je houdt van wat je doet.’

DOORZETTINGSVERMOGEN

Als jíj zeker weet dat jouw idee of business een succes wordt, dan is dat genoeg. Hoe vaak ben je al tegen mensen aangelopen die je hoogmoedig vinden, zeggen dat het je niet gaat lukken of je proberen van je idee af te helpen, of erger, er lacherig over doen. Dát is het teken dat je op de goede weg bent! Neem het ze niet kwalijk, mensen raken eenmaal ietwat geïrriteerd als jij hun verwachtingen van jou overschrijdt.

Last But Not Least

Omarm ook je mislukkingen. Zie het als de navigatie van het leven die jou wil laten weten dat je net niet op de goede weg zit en je even moet bijsturen. Het kan je juist de goede richting op sturen of inzicht geven in dingen die je daarvoor wellicht over het hoofd zag. Wees niet bang voor wat je niet weet! Het kan juist je grootste kracht zijn omdat je dan alles haalt uit je eigen overtuiging en creativiteit zonder dat je doet wat anderen al eerder hebben gedaan. Door het anders te doen en juist níet volgens de conservatieve manier differentieer je je product of business juist. En vergeet niet; je hoeft je business of idee niet te bespreken met jan en alleman. Hoe minder mensen ervan weten hoe minder je het hoeft uit te leggen en verdedigen en hoe meer tijd je hebt om ermee bézig te zijn op een positieve en constructieve manier. Go work your magic!