KUNSTTIP

Werk Nico Koster te zien op Buitenplaats Doornburgh

Nico Koster is een Nederlandse fotograaf met een rijk oeuvre. Hij reisde met kunstschilder Corneille naar Cuba, vereeuwigde het wereldberoemde ‘Bed-in for Peace’-moment van John Lennon en Yoko Ono en was als persfotograaf ooggetuige van vele onstuimige en onvergetelijke actualiteiten op het gebied van sport, politiek, kunst, royalty en meer. Van 3 mei tot en met 30 juni zijn meer dan 150 zorgvuldig geselecteerde werken van deze Nederlandse fotograaf te zien bij Buitenplaats Doornburgh.

In deze expositie treed je in de voetsporen van de fotograaf en ontdek je talrijke beelden die tot de vaderlandse geschiedenis behoren, én daarbuiten. In deze expositie komen thematisch alle facetten van zijn oeuvre voorbij: werk uit zijn periode bij de Telegraaf, series uit zijn tijd met de avant-gardistische CoBrA-groep, maar ook is er meer experimenteel werk van Koster te zien.

LEES OOK: MUST GO! BEZOEK DE SPRAAKMAKENDE TENTOONSTELLING TRUTH IS DEAD

Nico Koster Karel Appel NY

Highlights

In deze ruime selectie beelden kunnen de highlights uit zijn levenswerk niet ontbreken. Zo zat hij in 1969 dagenlang aan het bed van John Lennon en Yoko Ono, die tijdens hun huwelijksreis in het Amsterdamse Hilton vanuit bed protesteerden tégen de oorlog in Vietnam en vóór de vrede. Deze beelden ging de hele wereld over. Ook fotografeerde hij David Bowie in het Amstel Hotel in 1972, en portretteerde hij vele bekende iconen uit de Nederlandse kunstenaars- en schrijverswereld, zoals Lucebert, Anton Heyboer, Karel Appel, Carel Willink, en Willem de Koning.

Nico Koster – David Bowie Bowie