Moët Impérial

viert 150ste(!) anniversary

Afgelopen week vierde Moët & Chandon samen met pers, genodigden en hun ambassadeurs het 150-jarige bestaan van hun Moët Impérial Brut champagne. Het evenement vond plaats in de Wintertuin van het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De ruimte werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een waar schouwtoneel met vorstelijke allure. Hier werd de avond gevuld met onvergetelijke momenten, Franse sommeliers die de champagnetorens inschenken en een Keizerlijk champagnediner verzorgd door Drie-Michelinsterren-chefs Yannick Alléno en Jacob Jan Boerma, samen met Randy Karman chef de Cuisine van The White Room. Talkies was erbij!

Terug naar 1869 

De gasten werden in stijl ontvangen door een Tableau Vivant. Na een indrukwekkend schouwspel reikte zij de eerste champagnecoupe gevuld met Moët Impérial aan. Zowel het Tableau Vivant en kostuums van de toneelspelers zijn een creatie van designer Leon Klaassen Bos.

Moët Impérial Brut 150 jaar

De viering was niet compleet geweest zonder de ster van de avond: Moët Impérial Brut champagne, de champagne die voor het eerst in 1869  werd geschonken en waarvan de vernoeming een eerbetoon is aan de bijzondere relatie die het champagnehuis had met de Franse keizerlijke familie. 

Keizerlijk champagnediner

150 gasten werden 7 november meegenomen op een unieke reis langs de rijke geschiedenis van Moët Impérial Brut. Drie-Michelinsterren chefs: Yannick Alléno, Jacob Jan Boerma samen met Randy Karman, chef cuisine van restaurant The White Room en Thomas Diepersloot van Voltaire verzorgden een culinaire sensatie begeleid door drie bijzondere champagnes: Moët Impérial Brut, Moët & Chandon Grand Vintage 2012 en Moët & Chandon Grand Vintage Collection 2002. 

Zelf meemaken?

Om het feestelijke jubileum van Impérial met iedereen te kunnen vieren is er een pop-up store van Moët & Chandon in de Bijenkorf. Hier is de limited edition Moët Impérial fles verkrijgbaar en kan de reguliere fles gepersonaliseerd worden. Zo kan er een eigen, unieke twist aan de legendarische champagne worden gegeven. De pop-up store is aanwezig tot 5 januari en op vrijdag 6 december opent de pop-up champagnebar van Moët & Chandon voor acht weken in het Grand Café van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, te Dam 9 in Amsterdam. Hier worden tien verschillende unieke champagnes ontkurkt die elk per glas te bestellen zijn en worden gepaired met elk een bijpassende amuse gecreëerd door Randy Karman, Chef van The White Room.

Meer info? Check het hier!