Virtuele reisinspiratie

Britain is calling

Een bezoekje aan Groot-Brittannië zit er even niet in en we kunnen nog even niet genieten van een afternoon tea, een pint in de pub, een natuurwandeling of bezoekje aan Engelse kastelen. Om toch een beetje Groot-Brittannië naar jou toe te halen, delen we de leukste online tips! Geniet virtueel van de beste Britse films en series, tot prachtige kunst van populairste Britse musea. Britain is calling!

Downton Abbey

Highclere Castle is een van de mooiste Victoriaanse kastelen van Engeland en vooral bekend als filmlocatie van televisieserie Downton Abbey. Jim Carter, bekend als butler Carson uit de populaire serie, neemt je mee op virtuele tour en vertelt je alle ins & outs over de geschiedenis van het kasteel. Download de app en waan je in de wereld van de Crawley-familie.

Iconische romcomlocaties

De charmante boekenwinkel waar de karakters van Julia Roberts en Hugh Grant elkaar ontmoeten in de beroemde romcom Notting Hill of de bachelorette pad van Bridget Jones om de hoek van Borough Market; deze iconische Londense filmlocaties kun je nu virtueel bezoeken met Google’s Arts & Culture feature. Alsof je zelf in een romcom bent!

Sissinghurst

Sissinghurst Castle Garden, de beroemde tuin bij Cranbook in Kent, werd ontworpen en aangelegd door schrijversechtpaar Vita Sackville-West en Harold Nicolson. De tuin staat bekend als mooiste van Engeland én nu online te bewonderen. Geniet van een virtuele tour door onder andere de rozentuin, binnenplaats en het kasteel en droom even helemaal weg. De bloemengeur moet je er alleen even bij denken.

Kunst kijken

Velen van de grote Britse musea delen hun kunstcollecties nu online. Tijdens een virtueel bezoek kun je kunstwerken van onder andere V&A, Tate Britain, British Museum, The Lowry in Manchester en Scottish National Gallery in Edinburgh bewonderen. Genoeg keuze voor prachtige kunst in deze quarantainetijden!

Havenstad Bristol

Nu een bezoekje aan deze onafhankelijke en alternatieve havenstad even niet mogelijk is, heeft de stad alle culturele hoogtepunten die je vanaf je bank kunt ervaren online verzameld. Van een virtuele tour langs Banksy’s street art tot een bezoek aan Brunel’s SS Great Britain.