cellulite

De tips om cellulite te verminderen

Veel vrouwen hebben te maken met cellulite – de bobbeltjes en kuiltjes in je huid, vooral op de benen en billen. Hoewel het veel voorkomend is en het eigenlijk bij ons lichaam hoort, willen we de cellulite soms toch verminderen. Hoe? Wij delen hier dé tips.

Cellulite, wat is het nou eigenlijk? Cellulite komt bij veel vrouwen voor – vaak op de benen en billen, maar ook op de buik en armen. Het wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd, omdat het doet denken aan de schil van de sinaasappel. De bobbelige huid wordt veroorzaakt door veranderingen in de vetcellen en de onderhuidse bindweefsels. Onderhuids vet zorgt voor kuiltjes en bobbeltjes op billen, benen, buik en bovenarmen.

Er zijn meerdere factoren die cellulite veroorzaken. Bijvoorbeeld je levensstijl, hormonale veranderingen, wanneer je ouder wordt of simpelweg door je genen. Hoe ouder we worden, hoe meer onze natuurlijke collageenproductie afneemt. Hierdoor wordt de huid dunner en minder elastisch. Het bindweefsel wordt zwakker en het vetweefsel kan plaatselijk omhoog worden geduwd. Ook hormonale veranderingen zoals anticonceptie, een zwangerschap of de menopauze kunnen cellulite veroorzaken of verergeren. Daarnaast wordt cellulite gestimuleerd door roken, veel vet en zout eten, weinig bewegen en veel alcohol drinken – of door een combinatie hiervan.

Eigenlijk hoort cellulite dus gewoon bij het lichaam van de vrouw. Wil jij toch je cellulite verminderen? Probeer dan een van de volgende tips:

  • Probeer minder alcohol te drinken en vet en zout voedsel te eten. Kies voor vezelrijke voeding en voor groenten en fruit met veel vitamine C. Die gaan de afbraak van collageen tegen, wat weer goed is voor een soepele en elastische huid. Ook het eten van gezonde proteïnen zoals (vette) vis, eieren, bonen, noten en volkorenbrood kunnen een positief effect hebben bij cellulitevermindering.
  • Voldoende lichaamsbeweging is natuurlijk altijd goed. Het is goed voor je mindset, je bent fitter, hebt meer energie en het is goed voor je bloedcirculatie. Wie denkt dat cellulite door veel te sporten binnen no-time verdwijnt, heeft het mis. Wel kan voldoende cardio als joggen of zwemmen helpen bij het verminderen van cellulite én zijn er verschillende oefeningen die focussen op je booty – en dan ook op cellulite. Bijvoorbeeld lunges, donkey kicks en squats. Deze oefeningen stimuleren de bloedsomloop van de (boven)benen.
  • Masseren! Een massage is natuurlijk altijd welkom. Helemaal wanneer het ook een positief effect kan hebben op je cellulite. Als je je huid masseert, stimuleer je de circulatie waardoor vet afgebroken kan worden. Dus vraag je lover, boek een massage bij een salon of ga gewoon zelf aan de slag.
  • Doordat cellulite eigenlijk bij bijna elke vrouw voorkomt, spelen ook de beauty salons hier op in. Er zijn tegenwoordig veel anti-cellulitebehandelingen. Van microneedling en LPG, tot bindweefselmassage en cuppen. Bij cuppen trekken plastic cups de huid vacuüm, wat de circulatie activeert en vetophopingen afbreekt. Dit kan je laten doen bij een salon óf thuis, met je eigen cupping-set. Op zoek naar een goede behandeling bij een salon? Dan is deze favo van vele BN’ers wellicht iets voor jou: de Icoone®-behandeling bij BLOY. De Icoone® biedt de nieuwste behandeltechniek voor een mechanische bindweefselmassage en pakt verslapping en cellulite aan. Daarnaast draagt de behandeling bij aan het verbeteren van de contouren. Bye bye cellulite!