Get that glow!

Dit eet je in de zomer voor een stralende huid

Zon, zee en een overvloed aan smaakvolle ingrediënten: mens en natuur laden op van alles wat groeit, bloeit en straalt in de zomer. De drie warmste maanden leveren ons een overvloed aan prachtige smaakvolle ingrediënten en prepareren ons op de herfst- en wintermaanden. Wist je dat hoe kleurrijker je bord eruitziet, hoe meer je het gezondheidseffect ervan zult ervaren? En dat je beter minder alcohol, koffie, frisdrank en zwarte thee kunt drinken omdat het je lichaam dehydrateert? We gingen op onderzoek uit en selecteerden seizoensgebonden ingrediënten waar jij je fitter, energieker en stralender van gaat voelen.

UIT DE ZEE 

De zomer is bij uitstek het seizoen om minder vlees en meer vis te consumeren. Vis en zeevruchten vormen een bron van interessante voedingsstoffen voor huid en haar vanwege het hoge gehalte aan ijzer, zink, jodium en seleen. Vette vis zwemt zowat in omega 3-vetzuren wat je beschermt tegen hart- en vaatziekten. Kinderen zouden hun hersenen beter ontwikkelen bij een gebalanceerde omega 3 inname. Daarnaast is vis een bron van vitamine A, D, B12 en B3. Kies een vis altijd uit op een mooie, glanzende huid en ogen om er zo zeker van te zijn dat de vangst vers is. Van makreel en dorade maak je zo een verfrissende koude viscarpaccio.

ZIE OOK: 9X VOEDINGSSTOFFEN DIE JOUW HUID EEN BOOST GEVEN

GRANEN


Quinoa is een goed alternatief voor wie geen rijst of pasta wil eten of simpelweg een glutenintolerantie heeft. Het is rijk aan mineralen, proteïnen en vitamines en matcht goed met een stukje gegrilde vis of vlees. Een ander lid van de quinoa-familie, Amarant, kan bijdragen aan de verlaging van cholesterol en bloeddruk.

FRUIT


Het beste is om fruit buiten de maaltijden om te eten. Rauw fruit kun je beter niet als nagerecht eten omdat het de spijsvertering in de weg zou zitten. Watermeloen en meloen zijn ideaal om gedurende de warme dagen te eten omdat het bijdraagt aan hydratatie. Daarnaast bevatten ze vezels en mineralen. Frambozen zijn rijk aan vitamine C en een grote bron van antioxidanten. Rode bessen remmen ontstekingen af en geven het gezicht een mooie teint.

ZIE OOK: DIT DOEN EIWITSHAKES MET JOUW HUID

GROENTEN


Komkommer en tomaat, die eigenlijk botanisch gezien als fruitsoort worden beschouwd, vormen ideale hydraterende ingrediënten voor in een gazpacho of salade. Tomaat is rijk aan antioxidanten en lycopeen, een stofje dat in sommige zonnebrandcrèmes wordt gebruikt. Aubergine is een goede smaakbom en rijk aan vezels, water, vitaminen en mineralen zonder dat het calorierijk is. Vul ze met groenten en rooster ze in de oven of maak er een bruschetta van om de smaak goed tot zijn recht te laten komen. Mais is op zijn beurt een energiebooster: de gele groente is rijk aan vezels en koolhydraten. Maak er een salade van gecombineerd met rijst en tonijn om zo een snelle, gezonde lunch in elkaar te flansen.

Tekst: Marina de Massiac