My golden lifestyle rules

Trinny Woodall

Tv-personality Trinny Woodall won in drie jaar tijd talloze beautyawards met haar premium make-upmerk Trinny London. Haar doel is vrouwen niet te definiëren door hun leeftijd, maar hen leren zichzelf toestemming te geven om tijd voor zichzelf te nemen. Met haar positieve houding wil ze vrouwen een natuurlijke look geven. Lees Trinnys gouden lifestyleregels hier.

Probeer hoe jij je vanbinnen voelt niet te vergelijken met het uiterlijk van iemand anders.

99 procent van alles waar we ons zorgen over maken, gebeurt nooit.

Herzie je make-uproutine om de paar jaar. Onze gezichten veranderen namelijk, en we moeten onze make-up daarop aanpassen. 

Als je wakker wordt, in de spiegel kijkt en de meeste dagen voelt dat je écht moe bent, bedenk dan wat weer energie in je leven zou kunnen brengen. Maak een lijst van die dingen en zorg ervoor dat je elke dag een van die dingen doet.

Je weet nooit wat er achter een gesloten deur zit. Dit heeft me enorm geholpen toen ik fondsen wierf voor Trinny London. Toen ik dacht dat niemand begreep wat mijn idee voor Trinny London was, spoelde ik de film als het ware door en dacht ik dat het nooit zou gebeuren. Maar je weet nooit wat er achter een gesloten deur zit.

Veel vrouwen vragen me; ‘Mijn huid is droog, welke moisturizer moet ik kopen?’ Dan vraag ik hen meteen of ze hun huid wel exfoliëren. Soms gaat droogheid van je huid eigenlijk over het opbouwen van huidcellen. Je moet je huid exfoliëren, zodat je huid weer levend aanvoelt.

Mediteren is een onregelmatig onderdeel in mijn leven, maar het is in mijn leven. Jarenlang zag ik hier de voordelen niet van in. Maar wanneer ik mediteer, ongeveer eens per week, geeft het me een moment van rust, kan ik mezelf resetten en mijn bewustzijn kalibreren.

Wanneer je het grootste deel van de dagen zwart draagt, overweeg dan hoe je wat kleur in je leven kunt brengen. Het dragen van kleur kan je echt een fantastisch gevoel geven. En soms is er gewoon een beetje vertrouwen nodig om uit een klein kleurenpallet te kunnen kiezen. Creëer een kleurgarderobe. Als je er eenmaal mee begint, zal je jezelf afvragen waarom je er niet eerder mee bent begonnen.

Ik weet niet wat ik zou doen zonder een witte plateausneaker zonder veters. Het is mijn universele schoen geworden die ik met alles combineer. Van een black-tie-jurk tot joggingbroek. Soms kan het dragen van een sneaker een outfit, die anders misschien old-fashioned lijkt, naar een hoger level tillen. Maar het moet de juiste sneaker zijn; een beetje verfijnd, wit en het liefst zonder veters.

Als ik ga wandelen vraag ik mezelf altijd af waarom ik dat niet vaker doe. Het is iets waar ik naar streef en ik probeer het in mijn leven te passen, minstens om de twee of drie dagen. Op dit moment maak ik waarschijnlijk maar een keer per week een goede wandeling. Het geeft mijn soul energie. Het geeft je tijd om te ademen en een verbondenheid met de natuur te voelen.